Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus bästa elva hittills

Lorenzo Medici

Visserligen upplever jag denna upplaga av Sevilla som klart mer medioker än tidigare år. Ett relativt fantasilöst lag utan några spelare som kan göra skillnad. Men det var ändå en imponerande seger som Juventus bjöd på.

Man hade hela tiden kontroll på saker och ting och man hade fler fina långa anfall där man rullade runt med stor säkerhet. Detta var nog också den starkaste elvan som Juventus hittills ställt upp med den här säsongen. Jag gillade Allegris val av 4-3-3 med Alvaro Morata centralt, med Juan Cuadrado till höger och där Paulo Dybala fick florera relativt fritt. Det kändes både kreativt och konkret.

På mitten visade Sami Khedira på en gång vilken tillgång han kan bli. Hans rutin, bollsäkerhet och förmåga att spela enkelt och smart gav fin tyngd till Juves mittfält. Hernanes gjorde kanske sin bästa match i en Juve-tröja och kändes också mer “skyddad” igår. Paul Pogba glimtade till, men kan ännu bättre.

Annons

Försvarsmässigt blev man sällan prövade, men valet Andrea Barzagli som högerback fungerade utmärkt. Även om den stora björnen inte är supersnabb kompenserar han upp det med klokhet och brytsäkerhet. Han låter sig liksom sällan luras.

Denna elva är något att bygga vidare på och när Alex Sandro blir varmare i kläderna och när Claudio Marchisio kommer tillbaka kan det bli ännu bättre. Juventus har haft stora problem i ligaspelet, men igår såg vi vad de är kapabla till.

Full pott i Champions League är fin tröst i brist på Serie A-poäng.

Publicerad 2015-10-01 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto