Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre matcher, tre segrar- Serie A marscherar på i Europa League

Lorenzo Medici

Det går bra för de italienska klubbarna i Europa League. Tre matcher igår och tre segrar. Bra för UEFA-rankingen och bra för ligan som helhet.

Lazio fick lite hjälp av en ganska hård utvisning på Beric och trots att man hade vissa problem att knyta ihop säcken vann man med 3-2 mot St Etienne.

Det var återigen tydligt att Lucas Biglia är så väldigt viktig för laget. Han stärker upp den defensiva delen med sin positionsförmåga och bollvinnande, men lyckas även vara playmaker en hel del och dessutom vara med i målprotokollet. Hela paketet liksom.

Även positivt att Felipe Anderson fortsätter att slita ut hjärtan på motståndarförsvaren med sin elektriska snabbhet.

***

Det fanns mycket att glädjas åt när det gäller Fiorentina. Paulo Sousas inställning att rotera i startelvan verkar fungera utmärkt. 0-4 på Belenenses är fina grejer. Federico Bernardeschi (målskytt) och Matias Vecino var riktigt bra och Babacar gjorde mål igen.

Annons

Det bästa av allt var dock att Giuseppe Rossi fick göra sitt första mål på en evighet. Välkommen tillbaka på riktigt, Beppe.

***

Sist men inte minst tog Napoli en fin skalp i Warszawa då man besegrade Legia med 0-2. Dries Mertens fortsätter att vara Mr Europa League och gjorde sitt tredje mål i turneringen. Dessutom påminde Mirko Valdifiori för första gången lite om den spelare han var i fjol.

Tränare Maurizio Sarri var kanske ändå nöjdast med att man återigen höll nollan, något Napoli inte är speciellt vana vid. Om det förbättrade försvarsspelet är en tendens och inte en slump kan Napoli vara på väg mot stora grejer.

Framåt har man inga problem. Inte minst om man har spelare som kan göra sådana mål som Gonzalo Higuain gjorde igår.

Världsklass.

***

Paulo Guerrero. Christian Atsu. Shinji Okazaki. Paolo Guerrero. Wilfried Bony. Massimo Luongo (vem?).

Annons

Men ingen Gianluigi Buffon.

Kämpa Fifa.

 

 

Publicerad 2015-10-02 13:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto