Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The haunting of Kovacic

Lorenzo Medici

Det är klart att denna text skulle komma förr eller senare. Jag har ju alltid gillat Mateo Kovacic och var inte överdrivet förtjust i att Inter sålde honom.

Egentligen är det ju för tidigt att dra några slutsatser om försäljningen av Kovacic var rätt eller inte. Vi vet inte hur bra han kommer bli och om Inter vinner ligan är det ju svårt att säga annat än att de måste ha gjort rätt saker.

Men jag kan inte riktigt låta bli att kliva i fällan. Att undra hur bra Inter hade kunnat vara idag med en Kovacic på planen.

Nyligen i en intervju gick han ut och sa att han hade en ganska likgiltig relation med Roberto Mancini, att de inte pratade så mycket med varandra. Han nämnde också att han inte visste om Inter-tränaren verkligen ville ha honom kvar i klubben.

Där någonstans tror jag att kärnan ligger i varför 

kroaten aldrig blev så bra som han skulle kunnat bli i Inter. Ska man få Kovacic att blomma ut tror jag att man måste ha en ständig dialog med honom, få honom att känna sig viktig och ge honom självförtroende.

En Kovacic som är orolig för att göra misstag och inte våga använda sina största styrkor är en meningslös Kovacic och på många sätt var han en meningslös spelare i Inter på slutet.

I de två senaste matcherna har det varit tydligt att Inter saknat viss kreativitet på mitten. Guarin, Kondogbia och Melo är alla lite för lika som spelare och ingen har riktigt förmågan att sätta de rätta genomskärande passningarna framåt i planen och liksom klistra ihop mittfältet med anfallet.

Kovacic hade kunnat vara den spelaren. Jag tror han hade mått bra av att skyddas av Melos styrka och att han hade kunnat briljera tillsammans med Kondogbia. Nu måste istället Geoffrey, Fredy och Felipe göra saker som de inte alltid behärskar.

Brozovic skulle kunna vara den spelaren, men jag tror helt enkelt inte att han är tillräckligt bra.

Men Inter behövde ju sälja Kovacic på grund av ekonomiska skäl? Visst, det är den officiella förklaringen, troligen på grund av att slippa en del förbannade supportrar. För man kan göra prioriteringar. Man kan vara kreativ. Kovacic såldes för att han inte hade fullt förtroende från Mancini. Det är jag övertygad om.

Man hade kunnat haft större framförhållning och gjort annorlunda. Man hade t ex kunnat sålt Fredy Guarin (en Mancini-favorit) och Andrea Ranocchia istället och skippat besattheten av Ivan Perisic.

Man kunde ha behållit Duncan som ersättare för Guarin och man kunde ha behållit till Federico Bonazzoli för att komplettera anfalls-mosaiken i brist på Perisic.

Inters säsong hittills har varit svårläst. Först fem raka segrar och ett ganska övertygande spel. Inte minst försvarsmässigt. Men spelschemat var inte det svåraste. Matchen mot Fiorentina var katastrof och blottade plötsligt stora problem man trodde var försvunna.

Mot Sampdoria var det offensiva spelet rätt blekt och man ser redan ut att vara ganska beroende av Stevan Jovetic.

Det är väldigt svårt att gissa vart detta Inter är på väg någonstans och hur bra det egentligen är. Jag antar att matchen mot Juventus om en dryg vecka kommer ge vissa bättre svar på det.

Men jag kan inte hjälpa att jag gärna hade sett Mateo Kovacic styra spelet på Inters mittfält i den matchen.
Annons
Publicerad 2015-10-09 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto