POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De Rossi #500 och intetsägande poäng i Turin

Det var dålig fantasi, för många frisparkar, i stort sett total frånvaro av vassa målchanser och tämligen mediokert tempo. Lägg till en Geravsoni som var petig, blåste för mycket och var okonsekvent och vi fick receptet på en rätt dålig match.

Milan var en aning bättre och ville mycket mer är Torino, men attackerade med för lite fart och kom sällan runt på kanterna trots det nya 4-3-3-systemet.

Torino satte aldrig gasen i botten som de kan, skapade noll målchanser och var totalt paralyserade i offensiv riktning. Hade de inte haft en bättre tabell som alibi att luta sig emot hade de blivit utvisslade av sina egna fans.

I takt med att Torinos spel blev sämre och sämre i den andra halvleken fick Milan större och större initiativ och utrymme att skapa lite tryck på sina motståndare. De för kvällen vitklädda började plötsligt se lite piggare ut.

Och när Bonaventura, som var en av de som försökte mest och bäst, fick fram bollen fram till Bertolacci (när han för en gång skull gjorde något rätt gjorde han det väldigt rätt) som hittade in till en fristående inhoppande Carlos Bacca.

Och vips så fick en “sliten” colombian den chansen en utvilad brasse aldrig fick eller aldrig skapade. Bacca gör sällan några misstag i sådana lägen. 0-1 till Milan och någonstans var det rättvist.

Men målet fick Toro att vakna upp hur sin medvetslöshet och minnas att det faktiskt pågick en match samtidigt som Milan började oroa sig över att att tappa sina tre värdefulla poäng.

Och apropå bra byten –  Andrea Belotti behövde bara typ tio sekunder på sig att skarva bollen vidare till Daniele Baselli som klev in och sköt in 1-1. Ett mål där Alex upphävde offsiden, där Romagnoli förlorade duellen och där Lopez inte såg klanderfri ut.

Från att ha skapat ingenting tog Torino vara på sin första chans. Milan blev sedan trötta och nedpressade medan Torino verkligen gått från total minneslucka till att faktiskt minnas hur man brukar spela. Sett till de första sjuttio minuterna var det en match där Milan var det bättre laget, men hade matchen fortsatt i tio minuter till hade Torino förmodligen vunnit.

Kanske var det två lag som var nöjda med en poäng efter att ha förlorat innan uppehållet, men samtidigt tog det dem i stort sett ingen vart i tabellen.

Och ska sanningen fram var inget av lagen tillräckligt bra för att vara värda mer än den där intetsägande lilla poängen de införskaffade.

***

I en halvlek kändes Roma rätt uddlösa mot ett ganska välspelande Empoli. Och det är väl lite så vi känner igen detta Empoli denna säsong. De spelar ofta ganska bra fotboll, men har lika ofta att få med sig poängen. I längden tog dock Romas större individuella skicklighet ut sin rätt.

Återigen var det Pjanics frisparks-magi som löste upp knutarna, därefter blev allt mycket lättare och Salah och Gervinho fick mer ytor att löpa på. 3-1-segern var kanske inget att berätta för barnbarnen, men gav skön trygghet innan Inter, Juventus, Napoli och Fiorentina gör upp om poängen och innan de själva ska ta sig an den viktiga matchen mot Leverkusen.

Förutom att Castan gjorde en bra match i backlinjen, att Salah åter gjorde mål och att Nainggolans inhopp gav kraft var detta ändå Daniele De Rossis kväll. I match nummer 500 var han kanske bäst på plan och fick göra mål.

Det kändes inte mer än rätt för en sann trotjänare.

***

Andrea Barzagli
menade att om Juventus förlorar mot Inter i kväll är scudetton körd. Jag skulle kanske inte vilja gå så långt, då inget lag i Serie A direkt ser ut som någon vinstmaskin, men att hämta in elva poäng på Inter och andra ännu oklara poäng på övriga konkurrenter skulle inte vara någon promenad i parken.


Derby d´Italia är alltså ingen match att förlora för de svartvita. Det är det ju inte heller för de blåsvarta. Inter kommer efter en poäng på två matcher med en svårläst form och en del frågetecken. Givetvis hoppas de att Stevan Jovetics comeback ska räta ut dem.

Det är inte bara viktiga poäng som står på spel utan en match som kan komma att betyda mycket för respektive lags mentala hälsa och fortsatta självförtroende.

Det kommer att vibrera på San Siro runt kvart i nio i kväll.

Var så säkra.

***

Förutom ett superintressant italienskt derby har vi ju en på papperet underbar match mellan Napoli och Fiorentina att avverka vid tretiden. Kan Napolis tokform hålla i sig? Kan Fiorentinas triumftåg fortsätta att hålla sig på rälsen?


Och dessförinnan till har vi till lunch en del svenskar som springer runt på Stadio Renato Dall´Ara i ett försök att få sina lag på rätt köl igen.

Det är härliga tider i Serie A.

Publicerad 2015-10-18 kl 08:00
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto