POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sedan fanns det ju även lite annat än Derby d´Italia…

Som till exempel att det spelades en riktigt bra match mellan Napoli och Fiorentina. Paulo Sousas mannar gjorde en riktigt bra taktisk match, inte minst i den första halvleken, men Napolis spets fällde avgörandet. Marek Hamsik var bländande på mitten, Allan och Jorginho var inte mycket sämre och Koulibaly var en gigant i backlinjen. Men framför allt var det återigen firma Insigne/Higuain som skulle dra det längsta strået. Insigne fick en perfekt boll i djupled och tryckte dit på sedvanligt mjuka skruvande sätt.

När Fiorentina sedan snyggt kvitterat efter en mycket fin kombination mellan Ilicic och Kalinic krävdes det en bisonoxe längst fram för att stånga ner det purpurfärgade försvaret. Visserligen med lite hjälp av Ilicic och Mertens, men när det dyker upp sådana chanser är Higuain ofta klinisk.

Matchen bekräftade två saker. Fiorentina är på riktigt och är nog i toppen för att stanna. Napoli har lysande form och en spetskompetens få lag har. Även de är i toppen för att stanna och känns som en utmanare till scudetton.

****
Hur kunde domaren blåsa straff för Sassuolo när Cannavaro föll typ fem meter ifrån Lulic?

***
Hur kunde domaren när blåsa straff när Siligardi föll lätt som en badmington-boll?

***
Gomez och Moralez är två små surrande argentinska getingar som irriterar de flesta försvar. Till sin hjälp har de en schizofren chilensk tjur längst fram och Atalanta rusar fram i tabellen.

***
Ntchams underbara kraft i sitt genombrott, Tachtsidis fina tillslag utan att tänka två gånger. Allt med en man mindre. Det är alltid härligt att se Marassi explodera i ett hav av eufori. Det finns något speciellt där i den där borgen i Genoa.

***

By the way, så kommer Ivan Juric bli head coach för Genoa inom 1-2 år. Ni vet vart ni hörde det först….

***

Snubben är hundra år och viker kroppen som en 20-årig gymnast och klackar magiskt in bollen i mål. Det är dags att börja snacka mer om Sergio Pellissier.

***

Bologna är sköra som darriga höstlöv. Först började de friskt och hade det mesta av spelet, men när de missade sina chanser och sedan istället släppte in ett bakåt blev de mindre övertygade om sig själva.

Palermo var tvärtom. De var till en början cyniska och tillbakapressade, men blev tryggare efter målet. Mycket tack vare Marescas lugn, Hiljemarks fina instick till målet och Vazquez överkurs-teknik i slow-motion.

Men segern stavades förstås S.O.R.R.E.N.T.I.N.O.

***

Destro är ett vrak.

***

Jag har sagt det förr, Frosinone kommer bli svåra att hänga av i botten. På hemmaplan kommer de plocka en del poäng.

***

Jag tror inte att Carpi blir lika svåra att hänga av.

***
Sampdoria har ett härligt lag, men känns lite veka. Jag är tveksam till om de är gjorda för en jakt på Europa Platser. Kanske är heller inte Walter Zenga så bra som jag tyckte för några veckor sedan. Jag är tillbaka till tesen – mediokier tränare.

***

Serie A sover aldrig.


 

Publicerad 2015-10-19 kl 13:00
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto