POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Super-Manolo: Mer än bara en Vice-Pipita

Vice-Pipita? Det blir nog svårt att låta Manolo Gabbiadini bara ha den undangömda rollen när han är för bra för att sitta på en bänk en hel säsong och titta på när Higuain gör mål. Igår hade han show mot Midtjylland. Dubbla mål, varav det ena på en riktig drömträff spetsad med raffinerad känsla. Manolo känns som en värdig efterträdare till Quagliarella när det gäller exceptionella mål.

Nu måste Sarri hitta sätt att använda honom oftare. Jag har inga problem att se honom i en tridente med Higuain och Insigne.

José Callejon hade såklart två sumpade målchanser på kontot, men igår spelade det mindre roll. Han la fram mer på borde än vad han tog bort. Ett fint akrobatiskt mål och ett finkänsligt skott i ribban mer än kompenserade upp missarna.

I övrigt var Kalidou Koulibaly återigen en gigant. Han lekte till och med assist-kung när han hittade Callejon med en fin cross. Han är numera uppe på topp-5 nivå på sin position i Serie A hos mig (ni får roa er med att gissa vilka de andra fyra är).

Vi ska inte räkna bort vad Omar El Kaddouri faktiskt kan bidra med till Napoli den här säsongen. Han har fina fötter och var bra i Torino ifjol. Den här säsongen har han gjort några inhopp och sett ganska vass ut.

Hans passning till Higuains mål igår var fint fotbollsgodis.

***

Kan inte Stefano Pioli bara sluta att slänga in Mauricio från start? Maken till försvarsparodi får man leta efter. Brassen lyckas ju i stort sett alltid bli utvisad eller ställa till det i backlinjen.

ALLTID.

Det är som om man krämat ut det sämsta av Andre Dias, Novaretti, Ciani, Stankevicius och Cana och stoppat in det i en enda kropp och döpt honom till Mauricio fastän de borde kallat honom för Frankensteinicio.

Tänk att Lazio aldrig lyckas sätta den där sista mittbacks-värvningen som de skulle behöva sätta.  Och när Stefan de Vrij dras med skador så….finns det ju inte mycket kvar att kasta in. Flytta in in Radu, plocka ner Biglia eller hämta någon Primavera-spelare, vad som helst förutom Mauricio.

Tur att Lazio hade tre offensiva musketörer att lita till mot Rosenborg. Candreva var tillbaka i härlig form, Felipe Anderson vass och snabb och Matri gjorde både mål och assist. Allt detta med en man mindre i stort sett hela matchen. Stark insats och viktiga E.L-poäng.

Tacka fan för det, Mauricio.

****

Fiorentina stod inte riktigt att känna igen mot Lech Poznan och förmodligen var det deras sämsta insats för säsongen. Sousa hade visserligen roterat en hel del i startelvan, men det har ju fungerat rätt bra tidigare.

Kan Fiorentinas form vara på väg ner? Jag tror matchen mot Roma på söndag kommer ha stor betydelse för närmsta framtiden. Förlorar man den har man tre raka förluster i bagaget och självförtroendet kan börja peka nedåt. Skulle man däremot lyckas vinna är det ju tvärtom.

Viktig match.

Min tes om Mario Suarez verkar stämma. Spanjoren är en medioker spelare som är otroligt överskattad. Av någon anledning har han haft ett fantastisk rykte i Italien och storklubbar har varit ute efter honom. De kan nu andas ut över att de inte gick i fällan och värvade honom.

Giuseppe Rossi fick göra mål igen. Åtminstone någonting att glädjas åt.

***
Snart kliver vi in i den nionde omgången.

Milan måste vinna mot Sassuolo för att rädda Sinisas skinn och Inter åker till Sicilien för att försöka hitta vinnarspåret igen.

Napoli har en lurig match på Bentegodi mot Chievo och Juventus möter överraskningslaget Atalanta, men framför allt så ska Fiorentina ta emot Roma på Artemio Franchi.

Det blir något att se fram emot.


 

 

Publicerad 2015-10-23 kl 11:19
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto