POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Roma och Napoli klev ut ur söndagen som små favoriter

12.30 – Genua

Det blev en svart söndag för Filip Helander. Det håller inte att drälla med bollen och sedan mesa i dueller framför mål. Tyvärr fick han ta på sig det första baklängesmålet.

Efter Muriels ledningsmål öste sedan Sampdoria bara på mot ett sorgligt Hellas. Roberto Soriano är en lysande spelare eftersom han är så bra på så mycket. Först dunkade han dit ett perfekt inlägg till en språngnickandes Zukanovic och sedan smackade han dit Eders finfina lobb-pass.

Var det inte avgjort där så var det definitivt det sedan Muriel chippade upp bollen för Eder som nickade in fyran.

Packat och klart. Hellas tröstmål spelade ingen roll. Andrea Mandorlini känns som en förlorad tränare, han har inte fått ordning på laget och det finns inte mycket som tyder på att det kan vända.

Det behövs en ny röst i Verona.

15.00 – Milano

Sassuolo började bra, men när Alessio Cerci frispelade Carlos Bacca kastades korten om. Consigli kom ut, träffade inte riktigt Bacca, men hade inte colombianen kastat sig hade han blivit rammad. Straff, utvisning och 1-0 via Baccas kyla från vid elva meter.  

Där borde ju saken varit klar för Milan. Men för dagens Milan är saker som borde vara klara inte klara. Kucka var sorglig att se på mitten, det gick för långsamt och man spelar inte som ett ihopsvetsat lag. De som försökte bäst var som vanligt Bonaventura och en ovanligt pigg Cerci.

Diego Lopez var petad. Jag har ju tidigare hävdat att Lopez inte skulle flytta nålen speciellt mycket för Milan och även om han var mycket bra i fjol har han med tiden gett mig rätt. Men att peta honom efter missen mot Torino tyckte jag kände överdrivet.

In med 16-årige Gianluigi Donnarumma. En större tonåring får man leta efter. En supertalang. Men kanske inte riktigt redo för hetluften och visst var han felplacerad när Berardi skickade in 1-1 på frispark.

Milan jagade en seger med stor möda. In med Bertolacci och Luiz Adriano. Lite mer fart, lite mer press. Och brassen lyckades till slut hitta rätt med sitt nickmål och köpte därmed mer tid åt Sinisa.

2-1 med ett nödrop.

15.00 – Turin

Det har snackats mycket om Dybala den senaste veckan. Zamparini har snackat. Media har skrivit och Allegri har gått ut till sitt försvar. Dybala däremot har inte snackat. Han låter istället fötterna tala.

1-0, Dybala efter ett fint skott. 2-0, Madzukic, via härlig assist av Dybala. Lägg till en fixad straff och ett par fina försök till fler mål.

Super-Dybala.

Allegri gillar att skynda nya spelare långsamt. Men säkert spelar Dybalas unga ålder en viss roll och visst spelar Allegris taktiska angelägenheter in.

Det är inte speciellt svårt, Massimilano. Killen är den bästa anfallaren ni har och han måste spela.

15.00 – Udine

Francesco Lodi spelade en avgörande roll för Udinese när de vann över Frosinone. Han avgjorde matchen och såg riktigt bra ut. Kanske har Udinese fått den regista de behöver.

I övrigt tyckte jag Udinese stundtals såg rätt bra ut.

18.00 – Florens

Salah återvände till ett Artemio Franchi redo att attackera honom med visselorkaner varje gång han rörde bollen. Ganska snabbt visade han varför han sårat dem så mycket. För att han är så himla bra. Väggspel med Pjanic och perfekt avslut i bortre.

Fiorentina hade sedan massor av boll, Kalinic missade sitt lobbförsök, men inte hade inte så många fler vassa chanser. Istället kontrade Roma och Gervinho rann igenom ett Viola-försvann som försvann och avslutade säkert.

0-2, Roma. Uppförsbacke Fiorentina.

Ännu större purpurfärgat bollinnehav i andra halvlek, men också lite fler farliga chanser. Manolas stoppade dock det mesta och missarna var för många från Kalinic och kompani. Babacars mål i sista sekunden räckte inte. Det var försent.

Det här var nog en seger som Roma går mycket stärkta av.

18.00 – Rom

Lazio rusar vidare mot toppen med en galopperande Felipe Anderson i spetsen. När brassen är i den här formen har man ett vapen få har. Lägg till en förbättrad Lulic, en Klose som är tillbaka och en Mauricio som tro det eller ej höll sig på planen och Torino brottades ner med 3-0.

20.45 – Verona

Det ekade ganska ihåligt på Bentegodi och efter en halvseg första halvlek blev den andra lite lite bättre. Napoli hade bra koll på händelserna och kändes alltid lite giftigare. Ghoulams tidiga låga inlägg och Higuains direkta avslut gav matchens enda mål. Att kunna avsluta på det sätt som Pipita gjorde är stor klass. Så gör en av världens bästa avslutare.

***

Märkligt nog ligger Milan bara fem poäng bakom efter en plats till Champions League trots att man sett så usla ut och Juventus är nu bara åtta poäng efter serieledande Roma fastän man startat så dåligt.

Poäng har tappats hit och dit och inget lag har ryckt. Det är härligt jämt i toppen. Det kan på många sätt bli en sällsynt spännande säsong.

Men någonstans kändes det som om Roma och Napoli klev ut ur söndagen som små favoriter till en scudetto.

Publicerad 2015-10-26 kl 10:26
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto