Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

10 Transfer-rykten i uppehållet

Lorenzo Medici

Meningen var att denna blogg skulle handla om Vincenzo Montella och hur han kan komma att förändra Sampdoria, men övergången från Fiorentina har tillfälligt stött på patrull eftersom Fiorentina kräver en summa som president Ferrero inte verkar vara beredd att betala. Jag kommer därför ta en titt på några av de senaste transfer-ryktena och vad jag tror om dem.

Lorenzo Tonelli
Tonelli är ingen super-back, men är en tuffing som kan Serie A vid det här laget. Något som Lazio skulle behöva då De Vrij dras med skador och varken Hoedt, Mauricio eller Gentiletti övertygar. Han är också en spelare som är överkomlig prismässigt.

Går till Lazio? 50 % chans.

Ezequiel Lavezzi
Det är ganska mycket Lavezzi-snack just nu och då argentinaren är rätt långt ifrån en plats i PSG:s startelva är en flytt logisk. Juventus sägs ha antennerna ute och även om han skulle kunna vara en offensiv injektion tycker jag nog att Juve bör hitta en spelare som spelar mer centralt likt Oscar, Saponara eller Calhanoglu. 

Annons

Går till Juventus? 30 % chans.

Axel Witsel
Medan en comeback av Kevin Prince Boateng känns så där lagom spännande är Witsel däremot en mer intressant värvning. Det sägs att Milan kommer försöka att värva belgaren på nytt i januari. Milans mittfält skriker efter kvalité och belgaren skulle troligen var ett lyft. Det största problemet är att Zenit inte kommer släppa honom billigt.

Går till Milan? 55 % chans

Franco Vazquez
Italo-argentinaren beskrev Iachinis avsked som enormt orättvist och det är inte omöjligt att Vazquez gärna flyttar från Sicilien redan i januari. Milan har pekats ut som en tänkbar ny adress och visst skulle Milano-klubben må bra av en trequartista-typ de saknar. Zamparini kommer dock vilja ha bra betalt. Kan Milan komma att erbjuda någon eller några spelare emellan? Rodrigo Ely? Nocerino?
Annons

Går till Milan? 65% chans.

Andrea Pirlo
Ryktena som placerar Pirlo i Inter är logiska ur den synpunkten att de behöver en mittfälts-regissör, men jag är skeptisk till att mittfältslegenden väljer att återvända till Italien och Inter. Dessutom undrar jag om det vore så värst smart av Inter. Det är osäkert i vilken form han är i och jag skulle vilja se att man värvar en yngre förmåga som kan ta den rollen på längre sikt. Youri Tielemans vore en drömvärvning.

Går till Inter? 20 % chans.

Riccardo Saponara
Varit så bra i Empoli att någon större klubb troligen kommer värva honom i vinter. Sarri älskar sin gamle adept, men har samtidigt full sjå att låta alla sina offensiva spelare få speltid. Varken Roma eller Inter spelar med en utpräglad trequartista-typ och en återkomst till Milan är nog tveksamt. Detta öppnar upp för Juventus. Hernanes har varit en flopp och Allegri behöver en spelare som kan klistra ihop mittfältet med anfallet. Jag kan mycket väl tänka mig att man går all in på Saponara.

Annons

Går till Juventus? 70 % chans.

Lisandro Lopez
Paulo Sousa ska ha önskat en försvarare till januari och med tanke på hur bra det gått för portugisen lär klubbledningen försöka hålla honom nöjd. Benficas tuffe mittback Lisandro Lopez ska ligga högt upp på önskelistan och kan mycket väl komma att packa sina väskor till Florens i vinter. Även Eder Balanta har nämnts som ett alternativ.

Går till Fiorentina? 50 % chans.

Ilkay Gundogan
Vore rena drömvärvningen för Juventus. Men är det sannolikt? Förmodligen inte. Tysken är så pass het på marknaden och lär ha bud från Premier League och La liga som ha troligen kommer välja före Juve. Dessutom finns det ju inte speciellt stor anledning att lämna Dortmund just nu.

Går till Juventus? 10 % chans

Roberto Soriano
Var ju nära att lämna Sampdoria redan i somras, först till Milan och sedan till Napoli. Om Milan inte lyckas värva Witsel eller Vazquez (eller bara en av dem) kan de mycket väl göra ett nytt försök att plocka Soriano till Milano. Jag tycker dock att han precis som Bonaventura och Bertolacci inte är en äkta trequartista och att man i så fall får ett överflöd av bra spelare, men ingen man riktigt söker. Med det sagt är det ju inte omöjligt att Mihajlovic och Galliani tar ett beslut som går emot mitt tyckande. Då är det snarare troligt att Juventus slår till och värvar Soriano, inte minst om man väljer att avstå att värva Saponara.
Annons

Går till Milan? 30 % chans
Går till Juventus? 30 % chans.

Andrea Ranocchia
Murillo och Miranda är odiskutabelt Inters givna mittbackspar, vilket betyder att både Juan Jesus och Ranocchia inte kommer få mycket speltid i mitten. Någon av dem kan därför komma att säljas i januari. Det som skiljer dem åt är ju att brassen även kan spela som vänsterback vilket gör honom klart värdefullare för Mancini.

Ranocchia är en spelare som nog själv ser sig som en startman och kommer nog inte acceptera bänken hur länge som helst. Roma skulle därför kunna vara en tänkbar destination för den italienska mittbacken. Castan har inte riktigt övertygat i sin comeback och Rudiger har också svajat emellanåt. Garcia skulle nog vilja ha tre vettiga val på mittbacks-fronten och då är det inte otänkbart att Castan försvinner och Ranocchia kommer in. Frågan är bara hur pass stor garanti Ranocchia är efter alla sina fadäser i en Inter-tröja?

Annons

Går till Roma? 50 % chans.

Publicerad 2015-11-11 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto