POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Saker att gilla: Inters 4-2-3-1 och Trequartista-Quaison

Efter ett uppehåll som känts som en evighet är det äntligen dags för Serie A att dra igång. Och till helgen har jag hittat två lag som kan komma att välja spelsystem som jag tycker passar dem väldigt bra.

Inter 4-2-3-1
Mancini har ju laborerat hela säsongen med olika spelare och bytt spelsystem stup i ett (sex gånger enligt Transfermarkt!). Dels kanske han har anpassat sig efter motståndet, men framför allt så har han letat efter den uppställning som ska ge bäst balans och spel.

Enligt Gazetta dello sport kommer Inter spela 4-2-3-1 på söndag mot Frosinone. Något jag gillar. Sett till Inters spelarmaterial tycker jag att den uppställningen bör passa Inter mycket bra. Den enda gången Mancini spelat på det sättet var mot Juventus och då gick det ju faktiskt rätt bra.

På detta sätt bör Inter få igång offensiven bättre utan att tappa för mycket defensivt. Medel och Kondogbia (eller Felipe Melo) har goda förutsättningar att vinna boll med muskler och tuffhet. De bör också klara av att förmedla bollar vidare till de fyra längre upp planen.

Den offensiva fyran lär bestå av Perisic-Jovetic-Brozovic-Icardi. Jag skulle personligen försöka få in Ljajic på bekostnad av Perisic eller Brozovic, men hur som helst tror jag att denna fyra kan få bra tryck framåt, vara kreativa och även ge Icardi support på ett bra sätt. Detta har Inter inte riktigt lyckats med tidigare.

Jag tror det är kan vara rätt recept för Inter inte bara på söndag utan även för framtiden.

Palermo 4-3-1-2

Jag tyckte nog att Iachinis avsked var en aning orättvist. Zamparini babblade om dålig kemi och kanske var ett sätt att hitta en ursäkt när det visade sig att en del spelare uttryckte sympati för sin förre tränare.

Zamparini gör som han vill och det blir inte alltid rätt.  Med det sagt så hade Palermo förmodligen inte direkt tagit Serie A med storm om man hade haft kvar Iachini. Visst truppen saknar viss kvalité (inte minst i den defensiva delen), men hans något defensiv-tänkande uppställningar hade börjat stranda utan Dybala att kunna ställa om med och försvarsspelet satt inte riktigt som i fjol.

Davide Ballardini har vandrat runt i många klubbar under sin tränar-karriär (bland annat Palermo säsongen 2008/09) vilket berättar att han inte är någon större stjärna på tränar-himlen. Men han är absolut ingen att kasta på soptippen heller.

Enligt GDS ska han ändra lite i hur Palermos ska spela. På papperet ser det lite mer offensivt ut och förhoppningsvis blir det även så i praktiken. Dessutom ser det ut att gynna Robin Quaison.

Ballardini är på väg att skrota trebackslinjen och gå över till 4-3-1-2. Gissa vem som kan komma att få trequratista-rollen? Japp, Robin Quaison. Det borde passa svensken utmärkt med sitt härliga steg och fina teknik. Det återstår att se hur långt Franco Vazquez kliver upp och hur nära han ligger Alberto Gilardino, möjligen kan det komma att mer likna 4-3-2-1 än 4-3-1-2. Hur som helst bör det ge bättre styrka i offensiven.

Mittfältet lär bestå av Hiljemark, Maresca och Rigoni. En bra blandning av italienarnas rutin och svenskens friskhet. Det känns som en bra lösning då de borde kunna skydda försvaret på ett bra sätt, men ändå inte tappa folk framåt (Hiljemark och Rigoni är båda bra tvåvägsspelare).

Så i skuggan av att det kändes något orättvist att Iachini fick sparken kan Ballardinis nya spelsystem faktiskt sätta Palermo i en bättre sits än innan.


****
Andra saker inför helgen:

Salah är skadad och nu även Gervinho. Det öppnar upp för Juan Iturbe. Detta kan vara något av argentinaren sista chans. Jag skulle dock inte bli förvånad om Garcia väljer att sätta upp Florenzi på topp och slänga in Maicon som högerback istället.

Fiorentina har ju Europa League-match senare i veckan vilket gör att vi kan räkna med turn-over. Det öppnar upp för Babacar och Rossi i helgen.

Kalidou Koulibaly är avstängd. Chiriches in istället.

Luca Toni är tillbaka! Börjar dock troligen på bänken.

Det är dags att börja kolla in nummer 88 i Atalanta ordentligt. Alberto Grassi har gjort en bra säsong hittills och imponerade även i U21 i veckan. Atalanta-akademin fortsätter att producera fina spelare.

Även värt att hålla ett öga på Genoas Darko Lazovic. Han var mycket bra innan uppehållet och verkar vara på gång.

Vincenzo Montella första match för Sampdoria väntar. det höjer temperaturen på Serie A ytterligare.

Publicerad 2015-11-20 kl 08:26
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto