POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

La Joya del la Juventus

Paulo “La Joya” Dybala är en spelare med det där lilla extra. En spelare som skapar förhoppningar och drömmar

Han hanterar bollen varsamt och nära sig som om det vore en fågelunge han håller kär. Men han hanterar också konsten att vara effektiv när det dyker upp målchanser. Som igår. När Alex Sandro (hoppas att Allegri nu såg att hans acklimatiserings-tid är över) rusade loss och lobb-passade, plockade Dybala ner bollen elegant på bröstet och nöp till med perfekt precision. Ett stort litet nummer fullt av bollbegåvning och klass.

Milan låg väldigt rätt i sina positioner i den första halvleken och krympte ytorna för Juve på ett effektivt sätt. Försvarsspelet fungerade bra, Mihajlovic hade fått matchen dit han ville och den poäng han sökte kändes inte så fjärran.

Men Allegri ändrade taktik i den andra halvleken. Han kastade in Bonucci och plockade ut den bollsävlige Hernanes (hur många fler chanser kommer han få tro?) och ändrade därmed om till 3-5-2 (eller 5-3-2 om man så vill). Det gav positiv effekt. Alex Sandro och Lichtsteiner kom högre upp i plan och tvingade därmed Niang och Cerci till ännu mer defensivt arbete och i och med det försvann också det mesta av Milans egna anfallsförsök.

Och till slut dök chansen upp. Den som Dybala så fint förvaltade.

Även om Juventus ännu inte går på alla cylindrar, även om Pogba inte riktigt får det att fungera och även om de skapar lite för få klara chanser så var segern igår rättvis. Utan att spela speciellt bra så ville och kunde de mer än sina motståndare. Det berättar även en hel del om Milans situation just nu.

Mihajlovic mannar kliver nu i ett ganska lätt spelschema och har därmed chansen att hänga på jakten på en Champions League-plats. Men då krävs det att man vågar riskera mer än vad man gjorde igår.

Juventus vill mer än så. De ser med all rätt sig själva fortfarande som en scudetto-kandidat. Sakta men säker närmar man sig i toppen och med tanke på att spelare som t ex Pogba, Morata och Marchisio kan så mycket mer än vad man hittills visat, är det mycket troligt att man någon gång under säsongen kommer kunna pricka en formtopp som innebär många poäng i rad.

En annan spelare som faktiskt kan ännu bättre, fastän han var bäst på plan igår, var just Dybala.

La Joya de la Juventus.

Publicerad 2015-11-22 kl 09:19
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto