Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vad har gått snett i Lazio?

Stefano Pioli har aldrig lyckats besegra Juventus under sin tid som tränare för Lazio, vilket är lite oroväckande för hans egen del då det just är den “Den gamla damen” han ska ta sig an i kväll.

ANNONS

Detta precis i ett läge när Lazio behöver vända den negativa trenden i ligaspelet.

Med endast en enda intjänad poäng på de fem senaste ligamatcherna är formen inte vad den ska vara. Lazio börjar tappa mark till toppen. Hur kan det ha gått så fel för ett lag som var så otroligt bra för ett år sedan?

Vad har gått snett?Från eufori till antiklimax- När syret från Champions pyste ut ur Lazio

Förlusten mot Leverkusen fick luften att gå ur Lazio. Detta är inget ovanligt. Man springer runt bland konfetti och eufori i maj över en fixad kvalplats och inbillar sig att det i stort sett klart. Sedan kommer augusti, man åker ut och vaknar upp utan den dröm man trodde var sann. Klart det får effekter. Lazio vann ju en del matcher även efter förlusten mot Leverkusen, men desto längre säsongen har gått desto tydligare har det varit att spelarna saknar tydligt mål och motivation.

ANNONS

Stefan De Vrij och hans evigt saknade kompanjon

Det här har varit ett problem som varat i över ett år. Jag påpekade redan när De Vrij värvades att Lazio behövde komplettera honom med en riktigt bra mittback. Mauricio är en dålig mittback. Gentiletti är inte en tillräckligt bra mittback. Hoedt verkar vara närmare Mauricio än Gentiletti.

Så nu när De Vrij är borta i drygt sex månader står man där och måste spela två av de tre nämnda mittbackarna. Grattis. Lycka till att nå en ny C.L-plats på det viset. Här har Lazio och Tare misslyckats totalt i över ett år nu.

Tänkbar lösning: Okej, truppen är vad den är. I alla fall ända tills om en dryg månad då Lazio återigen lär misslyckas med att värva rätt mittback. Så varför inte prova att dra ner Lucas Biglia som mittback? Lite som Roma gjort med De Rossi. Jag tror att det skulle fungera utmärkt. Han har pondus, styrka, positions-säkerhet och en bra uppspelsfot. Han kommer saknas på mitten, men där har man i alla fall Parolo, Onazi och Cataldi som kliva in.
ANNONS

Antonio Candrevas & Felipe Andersons själlöshet

En stor anledning till att det inte gått lika bra för Lazio den här säsongen handlar mycket om att Antonio Candreva och Felipe Anderson inte alls är lika bra som i fjol. De har sett själlösa ut. Brassen har fler floppmatcher än toppmatcher på sitt konto och Candreva är helt enkelt en skugga av det vi såg förra säsongen. Ska Lazio komma någon vart måste dessa två spelare vara motiverade och på topp.

No curva, no party.

Kanske har Lazios kraftlösa insatser en del att göra med bristen på inramning under matcherna. Inte otänkbart. Supportrarna gillar inte Lotito (inte jättekonstigt) och strejkar mot uppsatta plexiglas mellan fansen i kurvan och atmosfären har tagit skada. Vi ska inte underskatta fansens betydelse. De är dem som spelarna spelar för och vill glädja. Finns det ingen exploderande kurva att springa till när man gjort mål minskar adrenalinet.

ANNONS

Anfallssituationen  1+1+1=0

Lazio har tre anfallare som alla är hyggliga målskyttar. Djordjevic, Klose och Matri. Problemet är att ingen av dem är tillräckligt pålitlig eller tillräckligt bra.

Klose måste ju ses som den bästa av dem tre, men han börjar bli gammal och har svårt att inte vara i sjukstugan. Det går liksom inte att räkna med honom längre.

Djordjevic är spelare som är duktig inne i boxen, men gör mål i stim och går inte att lita till under en hel säsong. Dessutom är han mer eller mindre usel i spelet utanför straffområdet och är svårt att använda som uppspels-punkt eftersom han har rätt dålig teknik.

Det som gäller för Djordjevic gäller i stort sett för Matri också. Det bästa för Lazio hade varit att ha en riktigt bra striker för tre mediokra.

Tänkbar lösning: Som jag alltid sagt, spela med Candreva-Keita-Anderson. På det sättet spelar du i alla fall med dina tre bästa spelare och har bara en av dem en bra dag kan det räcka.
ANNONS

Stefano Pioli och hans framtid

Stefano Pioli gjorde ett kanonjobb med klubben i fjol, men verkar numera ha svårt att motivera laget.
Jag tror inte att han får sparken om Lazio förlorar i kväll, men om man inte besegrar Sampdoria i omgången efter kan han komma att åka innan julafton. Lazio har inte besegrat Juventus på tolv år i ligan och ser man till formkurvorna hos lagen är det svårt att tro att de skulle kunna bryta den trenden i kväll.

Men en oväntad seger i kväll skulle kunna fungera som ett behövligt uppåttjack tills problemen åter tar ut sin rätt.

Publicerad 2015-12-04 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto