Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem tankar efter Lazio-Juventus

Lorenzo Medici

Paulo Dybala är ingen oslipad diamant. Han är en glimrande skinande diamant i sin fulla prakt. Hans 0-2-mål igår var ett litet konstverk.

Det är mycket möjligt att Allegri menar att han medvetet slussat in Dybala långsamt i laget och att det är en av anledningarna till succén. Jag menar att Juventus hade kunnat haft ännu fler poäng om han hade fått mer speltid i början av säsongen.

Oavsett vad så håller Dybala på att ta Juventus i sin hand och föra dem framåt.

***

Juve-maskineriet är nu igång och de är nästan redan ikapp lagen i toppen. Det är en imponerande rad matcher de har satt ihop och visst lär Napoli, Roma, Fiorentina och Inter darra en aning över att de regerande mästarna fått upp farten.

Och vad händer om de prickar rätt på vintermercaton? De har pengarna för att värva en riktigt bra spelare.

Det mesta pekar uppåt för Juve just nu.

***

Jag skrev ju om Lazios problem med mittförsvaret igår. Mauricio och Gentiletti bekräftade allt det och lite till. Tröga, alltid tagna på sängen och ofta lätta att lura.

Medan Gentiletti skulle kunna fungera som typ lagets tredjeval, fungerar Mauricio inte som något val alls. Han är en katastrof.

Du är ansvarig, Tare.

***

Det är inte omöjligt att gårdagens förlust för Lazio är signifikativ för en säsong som är på väg att rasa sönder och samman. De Vrij är borta ett halvår. Candreva har tappat sin själ. Och jag kan tänka mig att spelare som Keita, Biglia och Felipe Anderson gärna ser sig sålda i januari.

***

Att sparka Stefano Pioli löser troligen väldigt lite. Jag är inte alltid överens med hur han ställer upp laget, men han utförde mästerverk i fjol och grundproblemen är av annat slag.

Varför sviker publiken? Varför är det nästan ingen som gillar Lotito? Varför kan Tare aldrig göra en komplett mercato? Varför kan Lazio sällan sätta ihop två, tre riktigt bra säsonger i rad?

Det finns saker som inte stämmer.

Annons
Publicerad 2015-12-05 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto