Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inter rycker ifrån Roma

Det såg ut som om Manolas träffade bollen och att Belotti föll lätt, men straff blev det och även så mål. Det var två tunga poäng som försvann ur Romas åsyn där. Men samtidigt fanns det mer att skylla sig själva för än den där diskutabla straffen.

ANNONS

Antonio Rudiger sjabblade katastrofalt med bollmottagningen precis innan Belotti blev fri och man borde ha stängt av den ytan bättre. Dessutom hade Edin Dzeko ett bra läge att göra 0-2 på strax innan. Det känns som om bosniern saknar den rätta killer-instinkten och jag börjar ana att jag överskattad honom.

Rejält dessutom.

Roma saknar också numera ett kreativt och fartfyllt spel. Till viss del kan man skylla Salahs skada på det, men det känns också som om självförtroendet har fått sig en smäll.  Gervinho var tillbaka för tidigt och fick utgå, Falque är meningslös när det gäller att dyrka upp försvar och Iturbes energi är helt utan verkan. Förutom dramat på slutet var den här 1-1-historien en tämligen torftig sådan.

Detta Garcias Roma börjar påminna ganska mycket det Roma vi såg i våras. Ett krampaktigt Roma som har svårt att hitta utvägar.

ANNONS

Nu håller man på att tappa mark till lagen ovanför dem i tabellen och man har inte råd att förlora speciellt många fler poäng innan jul. Annars är risken att gnistan släcks och att supportrarna vänder sig emot dem ännu en gång.

Och missar man att ta sig vidare i Champions League på onsdag då vette tusan om Rudi Garcia är Romas tränare när 2015 slår över till 2016.

***

Roberto Mancini valde att bänka Icardi och spela med en mer rörlig anfallslinje utan en riktig striker-typ. Resutatet blev ett rätt fint snickrande Inter där Ljajics och Jovetics eleganta teknik var härliga att skåda. Tyvärr ledde det inte så ofta till något konkret.

Det var ganska typiskt att matchens enda mål inte kom via en klar chans utan via Ljajics (medan Roma faller så framstår serben mer och mer som Inters just nu bästa offensiva spelare) frispark som gick direkt i mål.
ANNONS

Inter kontrollerade ett ganska harmlöst Genoa och även om de kanske borde fått ut mer av sitt bollinnehav spelade man småtrevligt med fina intentioner.

Kvällens lösning fungerade bra för stunden inte minst då försvaret agerade säkert, men på längre sikt bör Mancini försöka hitta en fungerande offensiv som inkluderar Icardi. Även om han inte är i toppform känns det slöseri att ha en så pass bra målskytt på bänken.

När vi klivit femton omgångar in av säsongen tycker jag ändå Mancini rullat runt rätt framgångsrikt på sin trupp och har framför allt fått ordning på försvarsspelet.

Tills vi vet om Napoli vinner över Bologna eller inte så tog Inter tillfälligt över serieledningen trots att det spelmässigt  finns mycket mer att hämta ur deras trupp.

Det är bra gjort.

Dessutom ska vi inte underskatta värdet i att rycka ifrån en direkt konkurrent i Roma.

ANNONS
Publicerad 2015-12-05 kl 23:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto