Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Moratas missar kostade gruppsegern

Lorenzo Medici

Massimiliano Allegri valde att satsa på Alvaro Morata som anfallspartner till Paulo Dybala mot Sevilla. Inte helt ologiskt då spanjoren brukar tända till när det är Champions League och det även var hans “tur” att spela eftersom Mandzukic startat de flesta matcherna innan.

Det skulle visa sig vara ett riktigt otursval.

Samtidigt som Manchester City låg under mot Mönchengladbach missade Morata två jättelägen i början av matchen. Dybala hade ett vasst skott utanför stoplen och Sevillas målvakt gjorde en prakträddning på Sturaros nick. Det ska sägas att även Buffon fick göra ett par svettiga räddningar under första 45 minuterna, men känslan var att Juventus kunde ha satt in den där förstaplatsen i sitt kassavalv i den första halvleken.

Och medan City vände på steken (de har en förmåga att ordna upp saker i sista stund i C.L) så gav Llorente (typiskt nog) Sevilla ledningen. Den där förstaplatsen hade nu runnit ur händerna på Juve.

Han skulle dock få ett sista gyllene läge. Morata. Men återigen träffade han inte mål, utan overkligt nog målvakten.

Domarens pipa ljöd, Sevilla till Europa League och Juventus vidare till åttondelsfinal som tvåa i gruppen.

Det kändes som om Juventus kastade bort gruppsegern och även om vi inte vet exakt vilka lag som Juventus kan lottas mot, så vet vi rean nu att de riskerar att få Real Madrid, Barcelona eller Bayern München.

Det är ingen dans på rosor direkt.

Det återstår att se hur måndagens lottning artar sig och det är bara att hoppas att Juventus har lite mer flyt än vad de hade igår.

Annars kan äventyret i Champions League ta slut betydligt fortare än i fjol.

 

Annons
Publicerad 2015-12-09 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto