Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inters trehövdade försvars-monster imponerar

Lorenzo Medici

Ekot efter Inters 0-4 seger borta mot Udinese studsar rakt in i söndagens heta omgång när huvudkonkurrenterna ställs mot varandra. Mancinis gäng har chans att göra ett litet ryck längst uppe i toppen.

Årets Inter är en mycket intressant skapelse. Om man inte såg matchen igår kan man ju lätt tro att de blåsvarta bjöd på offensivt fotbollsfyrverkeri, men det är inte riktigt så detta lag är byggt.

Nej, Mancini har på klassiskt manér byggt laget bakifrån. Och det har fungerat alldeles lysande. För att få bort all den oro och osäkerhet som rådde i fjol plockade han bort Ranocchia och Juan Jesus ur laget och ersatte dem med Miranda & Murillo.

Effekten har varit av enorm. Jeison & Joao har bildat en brasiliansk-colombiansk mur som injicerat självförtroende i laget. Det finns längre ingen mittback som chansar vilt eller som går bort sig.

Oron är borta.

Sätter man försvarsspelet brukar anfallspelet komma av sig själv till slut. I alla fall om man har offensiva spelare med individuell skicklighet, något Inter har.

Det såg vi inte minst igår när Stevan Jovetic elegant chippade in tvåan, Icardi dundrade in trean och Brozovic magnifikt skruvade in fyran. Det var imponerande aktioner allihop. Men det är inte där grunden till årets framgångar ligger.

Rent spelmässigt hängde ju Udinese med länge och väl och var nästan de som förde matchen mest. Men medan de gjorde horribla misstag var Inter oerhört stabila bakåt vilket ledde det till att man kunde hugga som en kobra på de misstagen som bjöds.

Det fanns även annat att glädjas åt. Guarin och Felipe Melo fungerade bra som bollvinnande duo på mitten och Montoya gjorde en bra debut.

Men det var Handanovics fina räddningar, Mirandas pondus och lugn och Murillos tajmade brytningar och positionssäkerhet som återigen låg till grund för segern. Ett trehövdat försvars-monster som neutraliserar motståndarnas attacker på ett mycket imponerande sätt.

Det är framför det som gjort att Inter idag har chansen att ta ett ordentligt grepp om den där förstaplatsen.

***

EM-lottningen är nu klar. Italien fick Sverige.

Igen.



“Gli Azzurri” är säkert revanchsugna efter “due-due” och ska vara det bättre laget än både Sverige och Irland, men italienarna är främst ett kollektiv utan stora stjärnor och i stora mästerskap brukar de stora namnen kunna vara tungan på vågen.

Och när Italien ska möta Sverige kommer Zlatan Ibrahimovic vara det största namnet på planen. Dessutom vet han ju hur man ska göra mål på Italien och Buffon.


***
Palermos seger var kanske inte jätteimponerande, men var extremt viktig. Efter att ha åkt ut Copa Italia på ett pinsamt sätt och då vindarna blåst hårt i Casa-Zamparini var det psykiskt viktigt att vinna igår och att man gjorde de mot en direkt bottenkonkurrent i Frosinone skadade ju inte.

Det var dessutom kul att Oscar Hiljemark återigen var en av Palermos bästa spelare.

****

Genoas oförmåga att dra på sig utvisningar hela tiden håller på att förstöra deras säsong. Igår var det Diego Perotti (hans andra på kort tid) som fick syna det röda kortet, vilket ledde till en ny förlust.

Bologna då? Det bara flyger fram under Donadoni.

***

En kväll med Napoli-Roma och Juventus-Fiorentina är en tidig julklapp, som med glädje ska öppnas i kväll.







Annons
Publicerad 2015-12-13 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto