Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En lottning från helvetet

Det blev ingen munter lottning för de italienska lagen i Champions League. Det blev en lottning från helvetet.

ANNONS

Det är ju det här som är risken med att komma tvåa i sin grupp. Att man kan ställas mot de bästa lagen tidigt och därmed åka ut direkt i en åttondelsfinal. Roma var ju aldrig i närheten av en andraplats, men man kan gissa att Juventus och Morata ångrar djupt hur den där matchen mot Sevilla utspelade sig. inte minst då Manchester City lottades mot Dynamo Kiev.

Gjort är gjort och nu är risken stor att Italien inte kommer ha några italienska lag i en kvartsfinal.

Roma vs Real Madrid
Procentchans att gå vidare: 20 %

Roma kunde knappast få en mycket sämre lottning och jag har svårt att se hur man ska kunna rå på Ronaldo och kompani. Man har visserligen ett par månader på sig att hitta någon sorts form för att kunna störa “Los Merengues”, men även om de gör det kommer det bli väldigt svårt. Det kommer krävas att spelare som Manolas, Pjanic, Nainggolan är i toppform, att Dzeko på något sätt liknar den stjärna man hade hoppats att han skulle vara och att Salah är minst lika bra som innan skadan.
ANNONS

Det är nog för mycket begärt.

Juventus vs Bayern Munchen
Procentchans att gå vidare: 30 %

Det var väl bara Barcelona som skulle varit ännu värre. Juventus har visserligen en uppåtgående formkurva och kommer kanske hitta en vass värvning i januari, men räcker det? Troligen inte. Med tanke på att man hade svårt mot Sevilla och Mönchengladbach i gruppspelet är det svårt att tro att de ska kunna rå på Peps Bayern München.

Och som om detta inte var nog fick de italienska Europa League-lagen en minst lika oturlig lottning. Som om någon ville sätta käppar i hjulen på den italienska fotbollen.

Fiorentina vs Tottenham
Procentchans att gå vidare: 50 %

Fiorentina lottades ju mot exakt Tottenham i sextondelsfinalen i samma turnering i fjol. Nu får de alltså mötas igen. Denna gång känns det som om båda faktiskt kommer ännu starkare än i fjol och jag tror på en jämn tillställning. Kalinic vs Kane.
ANNONS

Lazio vs Galatasaray
Procentchans att gå vidare: 50 %

Känns även det här som en ganska jämn match på papperet. Galatasaray imponerade inte nämnvärt i Champions League och varken Podolski eller Sneijder känns direkt på toppen av sin karriär. Men turkarna lär inte frukta ett formsvagt Lazio heller. Mycket handlar om i vilken form Rom-laget befinner sig i när det är dags för drabbningen, men jag ser det som en fifty-fifty-match.

Napoli vs Villarreal
Procentchans att gå vidare: 65 %

Givetvis fick Napoli bita i det sura äpplet och möta tufft motstånd från Spanien. Villarreal vann ju inte minst mot Real Madrid i söndags och är ett mycket vasst lag. På papperet håller jag ändå Napoli som små favoriter inte minst efter deras fina höstsäsong, men de kunde inte ha fått så värst mycket svårare lottning.

Må de italienska lagen höja sig och trotsa denna lottning från helvetet.
ANNONS

In bocca al lupo!

Publicerad 2015-12-15 kl 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto