Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens bästa spelare i Serie A: 10-1

Lorenzo Medici

10. Riccardo Saponara (Empoli)
Matcher: 15 Mål: 5 Assists: 5

Sett så där fantastisk ut som en del Milan-supportrar nog hade hoppats att han skulle sett ut i Milan. Kanske är det just för att han fått förtroende och fria tyglar i Empoli som han varit så otroligt bra under hösten. Kommer jagas av större klubbar i januari.

9. Alejandro Gomez (Atalanta)
Matcher: 19 Mål: 5 Assists: 3

Hittat en ny växel i karriären och blixtrat fram på planen med sin snabbhet och kvicka fötter. Gett Atalanta precis det fyrverkeri framåt man behövde.

8. Samir Handanovic (Inter)
Matcher: 17 Hållit nollan: 11

No Samir, no party. Eller i alla fall betydligt färre poäng. Det är verkligheten när han bjudit på den grymma insatsen efter den andra. Den målvakt som betytt mest för sitt lag.

7. Miranda (Inter)
Matcher: 14 Mål: 0 Assists: 1

Har tillsammans med Murillo förvandlat Inters försvar till Serie A:s bästa. Med sitt lugn och sin stora skicklighet kompletterar han Murillo perfekt. Var exakt vad Inter behövde.

6. Nikola Kalinic (Fiorentina)
Matcher: 20 Mål: 11 Assists: 5

Kom som ett relativt inkognito i somras och har sedan dess gjort sig ett aktat namn. Smartare anfallare får man leta efter. Löper mycket och rätt och har näsa för mål. Varit strålande under hösten och hållit spelare som Rossi och Babacar bakom sig.

5. Jeison Murillo (Inter)
Matcher: 14 Mål: 1 Assists: 0

Så här skrev jag i somras:

Jag har alltid gillat Murillo och ansett att han varit en av Primera Divisions bättre mittbackar i hemlighet. Bör kunna förbättra Inters försvar med rätt partner bredvid sig.”

Att han har förbättrat Inters försvarsspel är en stor underdrift och det är svårt att inte älska hans tuffhet, brytsäkerhet och hans förmåga att stå rätt. Enligt mig höstens bästa försvarare.

4. Lorenzo Insigne (Napoli)
Matcher: 20 Mål: 8 Assists: 6

Dundrat fram under hösten med bollen klistrad vid fötterna i höghastighet och har luckrat
upp de flesta försvar med stor framgång. Extremt sevärd spelare.

3. Josip Ilicic (Fiorentina)
Matcher: 18 Mål: 9 Assists: 4

Under Montella var han ett mysterium. Under Sousa har han varit rena drömmen. Planterat änglar runtom arenorna med sin läckra teknik och är inte längre så där ojämn som tidigare. Stått för både flera vackra mål och fina framspelningar.

2. Paulo Dybala (Juventus)
Matcher: 24 Mål: 10 Assists: 4

Det tog ett tag innan Allegri fattade att han inte kunde undvara sin anfallsjuvel. Dybala var bra innan han fick fullt förtroende, men fullständigt lysande efter. Han är Juventus nutid och framtid.

1. Gonzalo Higuain (Napoli)
Matcher: 21 Mål: 18 Assists: 3

Lider ibland av taskigt kroppsspråk och gnäller lite för ofta, men oj vilken höst han har haft. Det har sett ut som om han gjort det till sitt stora uppdrag att föra Napoli till en scudetto och öst in mål med både kraft och finess. Hösten bästa spelare i Serie A.


Annons
Publicerad 2016-01-01 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto