Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vintermercato i Serie A - De sju "stora" lagen

Lorenzo Medici

INTER

Efter en stark höst har Inter för första gången på länge ingen desperation av att värva dyrt och mycket under ett transferfönster i januari. Det man saknat mest är väl dock en playmaker som kan fördela bollar framåt, men de spelarna är i stort sett omöjliga att hitta under januari om man inte kastar upp de stora pengarna, något som Inter inte har råd med.

Förhoppningen är nog att Geoffrey Kondogbia ska komma igång och bli den förstärkning man hoppades att han skulle bli när man värvade honom i somras. Jag tror det är helt rätt. Fransmannen är en mycket bra spelare i grunden och behöver nog bara tid att acklimatisera sig. Vi har tidigare sett prov på spelare som behövt något år på sig innan de lyckats.

Annars har det snackats en del om Ezequiel Lavezzi. Argentinarens kontrakt med PSG går ut i sommar och därför kan man komma att få honom för ett billigt pris nu i januari. Även om Inter har det gott ställt med offensiva spelare och Lavezzi förmodligen aldrig kommer bli så bra som han var i Napoli kan han vara värd att chansa på.  

Andra intressanta alternativ till Lavezzi är Antonio Candreva (släpper Lazio honom?), Sofiane Feghouli (många intressenter) eller Manolo Gabbiadini (släpper Napoli honom?).

En spelare som däremot i stort sägs vara klar för Inter är Jonathan Calleri. Den spännande Boca-anfallaren lär dock i så fall lånas ut till Bologna under våren. En mycket intressant blåsvart framtidsvärvning om den går i lås.

Bästa tänkbara scenario: Candreva + en överraskning

JUVENTUS

Juventus har en stark och bred trupp, men skulle må bra av en spelare som kan höja lagets spetskvalité ett snäpp. Att satsa högt och värva en spelare som Ilkay Gundogan kan vara skillnaden på en vunnen och en förlorad scudetto. Det är just en spelare likt Gundogan eller Isco som Juventus egentligen saknar, en kvick och passningsskicklig mittfältare som kan klistra ihop mittfältet och anfallet. Jag misstänker dock att det kan bli svårt. Isco jagas även av Manchester City och det ska nog mycket till om Dortmund ska släppa ifrån sig Gundogan. Ever Banega kan vara ett hyggligt tröstpris, men även han kan bli knepig att få loss.


Vi ska inte räkna bort inhemska alternativ som Saponara eller Soriano.

Juventus sägs även titta på spelare för framtiden som t ex Rolando Mandragora (intressant mittfältstalang) Moussa Dembele (Fulham), men vore jag Juventus skulle jag främst gå all-in och säkra upp Basels Breel Embolo. Där har vi en spelare som kan bli hur bra som helst.

Bästa tänkbara scenario: Gundogan + Embolo

ROMA

Roma har redan lånat ut Juan Iturbe till Bournemouth (med köprätt). Argentinaren blev aldrig någon succé, hade tappat allt självförtroende och det kändes som om han hamnat i en återvändsgränd i Roma. Vi kan nog räkna med att sportdirektör Sabatini kommer försöka hitta en ersättare till honom. Det pratas mycket om Genoas Diego Perrotti, en spelare som passar bra in i den fotboll Garcia vill spela. Lustigt att man ändå inte valde honom före Iago Falque redan i somras. Perotti vore en liten uppgradering gentemot Falque och Iturbe, men frågan är om han flyttar nålen tillräckligt mycket.

Om Milan kan lösa de ekonomiska hindren med Monaco är även Stephan El Shaarawy en spelare som är aktuell för Rom-klubben. “Il Faraone” har var ett mini-fiasko i sin franska klubb, men har kvalitéer vilket vi inte minst sett i landslaget den senaste tiden. Det vore intressant att se honom i en rödgul tröja.

Annons

Att få “hem” Mehdi Benatia är förmodligen en omöjlig affär, men  det vore en värvning som skulle kunna göra skillnad. Manolas/Benatia är på papperet ett underbart mittbackspar.

Känslan är dock att Roma inte kommer lyckas hitta tillbaka till god form via värvningar utan att man får hoppas på att spelare som Manolas, Nainggolan, Pjanic, Salah och Dzeko kliver fram och har en stark vår.

Romas bästa nyförvärv vore dock en helt skadefri Kevin Strootman.

Bästa tänkbara scenario: El Shaarawy eller Perotti + Benatia

FIORENTINA

Fiorentina har medvind och supportrarnas stöd i ryggen, vilket bevisades av att tusentals fans mötte upp vid lagets första träning efter jul. Giuseppe Rossi har fått lite speltid och vill bort. Det troliga är att Fiorentina lånar ut honom i januari. Genoa och Bologna är två klubbar som gärna skulle vilja ha Rossi, men även spanska klubbar är intresserade. Det känns lite tråkigt att det inte finns plats för honom i Fiorentina, men med tanke på hur bra laget spelat, att Kalinic varit så himla bra och att även Babacar knackar på dörren till startelvan är det helt enkelt svårt för honom att ta en plats.

Annons

Florens-klubben sägs vara nära att värva Lucas Ocampos vilket jag tror kan vara ett riktigt kap. Argentinaren har inte levt upp till förväntningarna i Marseille, men har massor av boll i sig och skulle passa mycket bra in i Sousas typ av fotboll. Inte minst då han kan spela på flera offensiva positioner. Vi kan nog räkna med att “Viola” även värvar en mittback. Det har länge pratats om Benficas Lisando Lopez, men i och med att Luisao är skadad kan det bli svårt att övertala den portugisiska klubben om en affär. Ett alternativ ska vara Phillipe Mexes. Fransmannen kan sitt Serie A vilket är en fördel, men är samtidigt en ständig riskfaktor. Andra spelare Fiorentina sägs vara intresserade av är Dodo (Inter) och Izzo (Genoa).

Bästa tänkbara scenario: Ocampos+Lopez

NAPOLI

Napoli har inget behov att värva någon spelare som kliver rakt in i startelvan, men ska man vara med och slåss om en scudetto i maj kan det vara bra att gardera sig för skador. Truppen är inte jättebred och skulle t ex Koulibaly och/eller Albiol gå sönder kan det vara vanskligt att lita till Chiriches. Sarri vill helst ha Daniele Rugani, men Juventus vägrar sälja honom och man sägs därför ha återupptagit intresset för Nikola Maksimovic. Torino vill dock ha ett överdrivet högt pris för serben.

Annons

Även på mitten behövs det en back-up till Hamsik, Allan och Valdifiori. Framför allt har det prarats om fyra spelare. Leverkusens Christoph Kramer tror jag inte är rätt värvning. Sarri vill helst ha spelare som han känner till och som har erfarenhet av den italienska fotbollen. Dessutom tycker jag inte att Kramer är tillräckligt bra. En annan spelare som inte har spelat i Serie A innan är Portos Hector Herrera. Mexikanaren är en personlig favorit, är en lysande tvåvägsspelare och kan göra mycket av det som t ex Hamsik gör idag. Det är dock troligare att man försöker värva Roberto Soriano (Sampodria) eller Matias Vecino (Fiorentina). Man var ju nära att värva den italienska landslagsmannen redan i somras, men affären sprack i sista stund. Någon av Soriano eller Vecino skulle vara en bra förstärkning.
Annons

Bästa tänkbara scenario: Herrera eller Soriano + Rugani

LAZIO

Frågan är om Lotito börjar söndra fjolårets succélag med att att sälja någon (eller båda) av Felipe Anderson eller Lucas Biglia? Anderson har högre potential än Bilglia, men är inte lika viktig för laget. Säljer man inte någon av dem i januari är risken att priset sänks till sommaren. Dessutom finns det frågetecken kring Lazio-spelarnas motivation just nu och även Candreva och Keita har många intressenter. Kanske kommer man kännas sig tvungna att casha in på 1-2 spelare i januari.

Det Lazio behöver koncentrera sig på under januari är att värva bra mittbackar. Det går inte att gå en hel vår med försvarare som Mauricio, Hoedt och Gentilietti. Spelare som Lazio ryktas titta på är t ex Kolo Touré, Milan Bisevac, Andreas Granqvist eller Phillipe Senderos. Ingen av dem skulle förbättra situationen.
Annons

Det vore nog bättra att lösa bekymren med att värva t ex Thomas Heurtaux (Udinese) eller Sebastian De Maio (Genoa). Två hyggliga backar som kan Serie A. Det skulle kunna fungera som nödlösning i januari för att sedan hitta rätt mittback i sommar.

Bästa tänkbara scenario: Heurtaux eller De Maio och att man behåller alla sina stjärnor.

MILAN

Medan Mr Bee gått under jorden och Berlusconi sägs vara bitter över att hans miljoner på nyförvärv inte lett till större framgång kan vi nog inte räkna med att Milan kommer sätta sprätt på euro-sedlarna i januari. Offensivt sett har Milan tillräckligt med bra spelare för att klara sig. Bacca gjorde en godkänd höst och kan bli ännu bättre under våren, Niang visade tillräckligt för att ge hopp om framtiden, Luiz Adriano är en duglig anfallare och Bonaventura kan alltid användas med framgång i en trio längst fram. Dessutom återvänder ju Balotelli och Menez.

Annons

Nej, problemen finns framför allt på mittfältet. Här saknas det både snabbhet och kvalité. Men utan de stora pengarna är det svårt att förbättra den positionen. Jag har svårt att tro att Kevin Prince Boateng löser problemen. Förhoppningen är att man ändå försöker värva Axel Witsel eller locka till sig Ever Banega.

En riktigt bra mittback bredvid Romagnoli är också fortfarande en sak att lösa. Martin Caceres är en något oberäknelig herre, men är ofta bra när han väl spelar och kan både spela mittback och ytterback. Hans kontrakt går ut med Juventus till sommaren och kanske ser “den gamla damen” inte Milan som en konkurrent till scudetton och kan släppa honom till ett hyggligt pris. Galliani och Milan kommer även lägga mycket kraft på att bli av med spelare man inte behöver som t ex Nocerino, Rodrigo Ely, Zapata, Mexes, De Jong.
Annons

Suso har redan lämnat för Genoa och Cerci ser ut att gå samma väg.

Bästa tänkbara scenario: Banega eller Witsel + Martin Caceres

Publicerad 2016-01-04 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto