Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vintermercato i Serie A - De tretton andra lagen

Lorenzo Medici

GENOA

Genoa har redan gjort klart med Suso från Milan och Palermos mittfältare Luca Rigoni. Man är på väg att sälja Diego Perrotti till Roma, men är på gång att värva ytterligare från Milan då Alessio Cerci är på ingång. Cerci borde passa förträffligt in i Gasperinis 4-3-3. Lyckas man även få “hem” Stephan El Shaarawy och värva Giuseppe Rossi är det jackpott utan dess like. Vi kan räkna med rätt så stor transfer-ruljans i Genoa.

SAMPDORIA

Har knutit till sig den förre Inter-spelaren Ricardo Alvarez. Även om argentinaren aldrig lyckades i England är det fortfarande en spelare med stor potential. Kanske är Sampdoria rätt plattform för honom. Det enda som känns tveksamt med den värvningen är att han spelar på samma position som landsmannen Joaquin Correa. Att därmed hindra Correas utveckling är förvånade för mig. Sampdoria har även visat intresse för Ciro Immobile, vilket känns spännande. Värvar man honom kan Muriel komma att lämna. Man är även på gång att värva Yohan Benalouane (f.d Atalanta) och Dodo från Inter. Precis som i Genoa verkar det hända en hel del för Sampdoria under januari.

TORINO

Torino sägs vara ute efter tekniskt skicklige Younes Belhanda (Dynamo Kiev), vilket vore ett intressant tillskott. Ventura vill även ha in Udineses brasse Marquinho och man har tagit kontakt med Leicester angående anfallaren Anderj Kramaric. Gazzi (Cagliari) och Martinez (Panathianikos) kan vara på väg bort. Säljer man Maksimovic till Napoli kan man få Valdifiori som delbetalning.

PALERMO

Palermo har sålt Rigoni till Genoa och Maresca kan vara på väg till Frosinone. Detta betyder att man behöver förstärka mittfältet och man sägs helst vilja ha eftertraktade Stefano Sensi och Bryan Cristante. Den unge Cesena-mittfältaren skulle må bra av att hamna i en klubb där han får speltid. Hiljemarks fina höst har gjort att större klubbar har visat intresse för honom (b la Napoli), men förmodligen blir han kvar säsongen ut.

Annons

HELLAS VERONA

Hellas har redan värvat Urby Emanuelson som kan komma att ge laget lite fart på kanten, men känns ändå lite som en desperado-värvning. Sassuolos Lorenzo Ariaudo kan komma att förstärka försvaret.

ATALANTA

Roligt nog kopplas svenske Sam Larsson ihop med Atalanta. Det återstår dock att se om det blir någon affär. Atalanta är även ute efter Crotones succé-anfallare Ante Budimir, men det mesta talar för att han blir kvar då Crotone jagar en Serie A-plats på allvar.

BOLOGNA

Bologna är i mercatons hetluft då man sägs vara på väg att låna Jonathan Calleri från Inter om affären går i lås med Boca Juniors. Som vanligt har man god relation med Inter vilket kan innebära att man kan komma att förstärka med Andrea Ranocchia. En värvning som kan tyckas omöjlig då mittbacken lär ha bättre erbjudanden, men vi ska inte glömma bort att Ranocchia vill gå någonstans där han får speltid för att ta sista chansen till en EM-biljett. Detsamma gäller Davide Santon som kan komma på lån från samma klubb. Jag räknar med att Corvino fixar ett par starka nyförvärv under januari.

Annons

UDINESE

Gamle Serie A-bekantingen Valon Behrami kan vara på väg tillbaka till Italien och Udinese. Tyvärr har schweizaren inte sett speciellt vass ut i Watford. Melker Hallberg har lånats ut till Hammarby medan Silvan Widmer har förlängt sitt kontrakt med Udinese. Drömvärvningen är att plocka “hem” Fabio Quagliarella.

FROSINONE

Allt tyder på att man har kommit överens med Avellino angående starke anfallaren Marcello Trotta. En smart värvning som stärker Frosinones chanser i bottenstriden. Man vill även ha rutinerade Enzo Maresca.

CARPI

Det kan komma att hända mycket i Carpi under januari. Efter en bra höst har Borriello intressenter i Genoa, Bologna och Torino. Även Ryder Matos har varit bra och kan komma att återvända till Fiorentina tidigare än väntat för att ersätta Giuseppe Rossi. Deras ersättare kan komma att bli Mancosu (Bologna) och Cerri (Cagliari). Spolli, Lazzarri och Wallace är också på väg att lämna klubben.
Annons

EMPOLI

Kan komma att ta över lånet av Daniele Verde från Frosinone. Den unge Roma-spelaren hade ju ett par succé-matcher för drygt ett år sedan, men har varit i frysboxen den här hösten. Man har även hört sig för kring Fiorentinas Ante Rebic. Det viktigaste är dock att man lyckas behålla Tonelli och Saponara.

CHIEVO

Då man har platser lediga för icke-EU-spelare vill man gärna låna in Romas talangfulle brasse Gerson. Det skulle i så fall innebära en kreativ fläkt till Chievo. Lyckas man även låna Milans Jose Mauri, Inters unge ytterback Dimarco är det full pott.

SASSUOLO

Än så länge surrar det inte så många rykten kring Sassuolo. Någon av Floccari eller Floro Flores lär lämna.

 

Publicerad 2016-01-05 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto