Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zarate tillbaka till Serie A och kanske även….Taarabt?

Lorenzo Medici

Medans rapporter om Berlusconis femhundra-elfe möte med Mr Bee ekar i italiensk media är Milans vintermercato något av en gåta.

Luiz Adriano var på väg till Kina och Milan gnuggade händerna över ca 14-15 miljoner euro för brassen. En plus-affär på ca 7-8 miljoner.

Men icke.

Affären gick i stöpet och Luiz Adriano återvände till Italien. Snopet värre för Milan som hade hoppats kunna återanvända pengarna till nyförvärv.

Stephan El Shaarawy är också tillbaka på Milanello, men det verkar inte finnas någon plats för honom hos de rödsvarta. Roma-ryktet verkar dessutom ha kallnat rejält. Inga inkommande pengar där heller.

Jag gillar däremot tanken på två andra spelare i Milan-tröja. Anwar El Ghazi och Andrea Ranocchia.

Den unge Ajax-stjärnan må vara långt ifrån en färdig spelare och är bäst lämpat i ett spelsystem med tre anfallare (något Mihajlovic sällan använder), men för mig är det just den typen av spelare Milan måste börja värva.

Spelare som kan bli något extra.

Det finns många som menar att El Ghazi är alldeles för ojämn och inte “The real deal”, jag vill dock hävda att han mycket väl kan bli en stor stjärna och är värd att satsa på.

Att vara för en Ranocchia-värvning kan tyckas märkligt med tanke på hur darrig han varit i Inter. Men jag tror fortfarande att det bor en rätt bra mittback i honom och jag vill tro att han skulle passa bra in med Romagnoli bredvid sig. Om Milan kan få loss honom billigt från sina stadsrivaler tycker jag de ska gå all-in.

Men de spelarna är långt ifrån klara och Milans transferfönster står och stampar. Och det senaste Milan-ryktet kan ju få en att börja gråta.

Annons

Adel Taarabt.

De senaste halvåret har han tillbringat i Benfica. Antal ligamatcher? Noll. Vad är det Galliani försöker göra? Först Boateng och nu Taarabt?

Milans vintermercato är än så länge en gåta.

***

Fiorentina har skeppat iväg Giuseppe Rossi till Levante. Han vill ha speltid och kunde inte få det i Fiorentina. Nu ser man ut att ersätta honom med Mauro Zarate.

I West Ham har han glimtat till, men dessvärre för sällan. Zarate har fortfarande inte kunnat upprepa sin fantastiska debutsäsong i Lazio och framstår mer och mer som ett stort enigma, men den där säsongen i Lazio var ett bländande konstverk jag aldrig kommer glömma.


Jag vill fortfarande tro att han kan nå dit igen bara han hamnar i rätt händer men visst, chanserna är nog små. 

Det känns dock som om Sousa skulle kunna vara rätt man att få fart på Zarates karriär, att argentinarens teknik, snabba avtryckarfot och dribblingsskicklighet borde vara väl lämpad för hur Fiorentina spelar.

Annons

Kanske är jag bara naiv. Kanske är han menad att förbli en spelare som bara dansade en sommar. Men jag hoppas att jag har fel. Det finns vissa spelare som man fastnar lite extra för, som av olika anledningar har en speciell plats i mitt fotbolls-hjärta.

Mauro Zarate är en av dem.

***
Juventus slog ut Lazio ur Italienska cupen igår och återigen visade Simone Zaza framfötterna. Den italienska anfallaren låg bakom matchens enda mål med ett förträffligt skott i stolpen som Lichtsteiner slog in returen på och Zaza gör allt för att göra jobbet jobbigt för Allegri.

Han känns inte längre som det klara fjärdevalet längst fram, utan knackar hårt på en plats i startelvan.

***

Och så var det det här med Taarabt….

pic.twitter.com/wgTZ7cRQke


Publicerad 2016-01-21 18:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto