Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Återvändarnas tid

Lorenzo Medici

Om sommarens transferfönster i Serie A var någon sorts återupprättelse med tanke på en del större värvningar har vintermercaton mer blivit återvändarnas tid.

Mauro Zarate, Kevin Prince Boateng, Ciro Immobile, Ricky Alvarez, Alessandro Diamanti Bryan Cristante och Zdravko Kuzmanovic är alla tillbaka där de en gång hörde hemma.

Listan kan bli ännu längre om Gaston Ramirez återvänder till Bologna.

En annan spelare som är tillbaka och vill få ordning på sin karriär är Stephan El Shaarawy. För ett par år sedan slog han igenom med dunder och brak, glimrade med sin fart, teknik och snygga mål. Sedan satte skadorna käppar i hjulen och han har inte riktigt varit sig lik sedan den dess.

Sejouren i Monaco blev ett fiasko och nu är han tillbaka i ett Milan som inte vill ha honom. Nu kan han vara på väg till Roma. Spalletti har redan haft kontakt med “Faraonen” och en affär verkar vara på gång (hänger på Monaco).

Trots bristande succé på klubbnivå visade dock El Shaarawy under hösten i det italienska landslaget att han faktiskt fortfarande kan lira boll. Det inger visst hopp.

Romas förhoppning är troligen att han tar Gervinhos plats i startelvan och formerar vass (?) trio med Salah och Dzeko (eller Totti). Det är verkligen inte omöjligt att han kan vakna till liv i en ny miljö och under Spalletti, men det går inte att förneka att han är en av många i raden värvningar som går i chansningars tecken.

***

Det spelades även lite boll i Serie A under lördagen. Medan Frosinone och Atalanta inte lyckades med konsten att göra mål och dela på poängen gjorde Empoli och Milan detsamma fast med två gjorda mål vardera.

Resultatet var rättvist. Empoli var lite mer rörligt och spelade mer som ett lag, men Milan vaskade fram i stort sett lika många målchanser.

Först sprang Bacca loss trots att han hade ena benet i offside-position och satte ettan, sedan frispelade Saponara fint fram Zielinski som hittade hålet mellan Donnarummas ben.

Milan öppnade upp den andra halvleken med att Niang örat fram bollen till Bonaventura som säkert placerade in 1-2. Men Milan kunde återigen beskydda sin ledning. Pucciarellis skott styrdes rakt ut av den unge Milan-målvakten och gamle Maccarone var på rätt plats och kvitterade.

Annons

Små tankar om matchen:

*Riccardo Saponara var en av planens bästa och måste snart in i landslaget. Ironiskt nog saknar Milan just hans spelartyp.

*Keisuke Honda var osynlig, oduglig och ofarlig. Han måste säljas till varje pris.

*Andrea Bertolacci bidrog inte med mycket.

*Alessio Romagnoli gick bort sig vid Empolis första mål. Saker han fortfarande måste lära sig.

* Giacomo Bonaventura är nästan alltid Milans bästa spelare. Det händer liksom saker när han har bollen.

*Balotelli gjorde ett ganska typiskt Balotelli inhopp. Ett misslyckad frispark, “un po nervosismo” och ett gult kort. Dessutom ser han inte ut att vara i matchform ännu.

*KP Boateng borde ha kommit in tidigare.

*Piotr Zielinski är en mycket fin lirare som säkerligen kommer snappas upp av ett större lag i sommar.

***

Transferbetyg:

Annons

Stefano Sabelli
Från Bari till Carpi
Transferbetyg: 6,5

“En spelare som varit på gång till Serie A ett tag som nu äntligen får chansen. Sabelli är en ytterback att hålla ögonen på.”

Rolando Mandragora
Från Genoa till Juventus
Transferbetyg: 7,5

“Juventus vann dragkampen om denna Thiago Motta-liknande talang. En framtidsvärvning som kan bära stor frukt om några år. Spelar kvar i Pescara säsongen ut”

Mauro Zarate
Från West Ham till Fiorentina
Transferbetyg: 6,5

“Tog inte West Ham med storm direkt, men glimrade till emellanåt vilket inger hopp om att han ska kunna hitta tillbaka till gammal Lazio-form. En chansning.

Nicholas Spolli
Från Carpi till Chievo
Transferbetyg: 5,5

“Mittback som sett sina bästa år. Blir nog mest back-up.”

Tino Costa
Från Genoa till Fiorentina
Transferbetyg: 6

“Inte direkt glänst i Genoa vilket gör flytten till Fiorentina något förvånande. Möjligen gillar Sousa honom en hel del och anser att de behöver hans mittfälts-typ.”
Annons

Alessio Cerci
Från Milan till Genoa
Transferbetyg: 6,5

“Karriären har gått snabbt neråt för 28-åringen och sejouren i Milan blev ett stort fiasko. Har nu “dumpats” till Genoa där han ska försöka hitta tillbaka till Toro-form. Även om det kanske inte kommer gå så bra som i den vinröda tröjan tror jag han kan lyckas rätt bra.”

Dodo
Från Inter till Sampdoria
Transferbetyg: 6

“Återigen en spelare som skeppats iväg för att få igång sin karriär. Blev aldrig någon succé i Inter och förhoppningen är att han nu ska ta en plats i Sampdoria för att man sedan ska kunna sälja honom för ett hyfsat pris. Är bättre offensivt än defensivt.

Marcello Trotta
Från Avellino till Sassuolo
Transferbetyg: 7

“Stor och stark anfallare som varit bra i Avellino. Trotta kan mycket väl bli den nästa i raden av italienska spelare som Sassuolo lyckas blomstra.”
Annons

Cristian Tello
Från Barcelona till Fiorentina
Transferbetyg: 6,5

“Teknisk ytteranfallare som har tillräckligt med talang för att han ska kunna bli en succé. Men det är också tillräckligt osäkert för att jag skulle våga sätta en peng på det.”

Serge Gakpé
Från Genoa till Atalanta
Transferbetyg: 5,5

“Gjorde ett par vassa matcher i Genoa, men är en ojämn spelare i grunden vilket säkert Reja inte uppskattar. Är inte så säker på att han är vad Atalanta behöver.”

Zdravko Kuzamnovic
Från Basel till Udinese
Transferbetyg: 5

“Jag har alltid hävdat att Kuzmanovic är en högst medioker spelare och jag förstår inte varför Udinese envisas med att ta honom tillbaka till Serie A.”

Publicerad 2016-01-23 23:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto