Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alessandria-fans, blåsvart Eder och en “Faraone” som landat i Rom

Lorenzo Medici

Milan vann inte oväntat (men föga imponerande) det första mötet med Alessandria i italienska cupen via en Balotelli-straff. Inte så mycket att skriva om egentligen.

Antonelli och Honda var båda bra. Men en rätt bra match mot ett division tre-lag får mig inte att ändra åsikt att Milan bör sälja japanen. Boateng och Balotelli var ingen av dem speciellt bra och känns fortfarande inte i matchform. Mihajlovic tyckte till och med att Super-Mario är i så dålig matchform att han redan efter matchen deklarerade att det inte blir något derby för hans del.

Det mest imponerande var trots allt publiksiffran (ca 20.000) och Alessandrias fans.



***

Jag har lite svårt att förstå Inters och Mancinis stora vilja att värva Eder. Min magkänsla är att det inte riktigt är rätt väg att gå. Om man inte ens har plats för Jovetic i startelvan, varför envisas med en spelare som snart är på väg utför i karriären som förmodligen inte flyttar nålen tillräckligt mycket? Eder är en snabb fix som jag inte riktigt tror att kommer lösa de problem som finns.

Varför inte lägga större energi på en playmaker som t ex Ever Banega? Det skulle Inter behöva betydligt mer. Även en tvåvägsspelare som Roberto Soriano skulle vara en behövlig injektion.

***

Fredy Guarin till Kina (Shanghai). Det håller på att hända. Gervinho till Kina (Hebei). Det har redan hänt. Det är naturligtvis bingo för Inter och Roma med tanke på de fina prislapparna för spelare de inte behöver.

Annons

Någon som vill ha Doumbia?

***

Andrea Ranocchia till Sampdoria. Bra för Montella som desperat behöver en mittback. Bra även för Ranocchia som behöver speltid i ett desperat försök att komma med till EM.

Detta borde definitivt stänga dörren för en eventuell Juan Jesus-försäljning.

***

Napoli är nära att värva Federico Barba. En bra spelare med en intressant framtid. Men helt ärligt är han på väg söderut bara för att Napoli fått nej på typ fyra, fem andra mittbackar.

***
Fiorentina är ute efter Emanuel Mammana. Det gillas.

***

I ett land där man inte straffas för rasistiska kommentarer på fotbollsplanen har åtminstone Daniele De Rossi har bett om ursäkt. Alltid något antar jag.

***

En ny skandal håller på att nystas upp i italiensk fotboll. Tjugosju övergångar med skattefusk, bland annat Lavezzi, Milito, Mutu. Någon som är förvånad? Vi kan nog lägga till ett par tusen till genom åren som gått obemärkt förbi.
Annons

***

Stephan El Shaarawy har landat i Rom.

Publicerad 2016-01-27 08:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto