Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Transferfönstret vintern 2016 - en tunn historia

Transferfönstret är stängt. Lika bra så. Det hände ganska mycket, men ändå typ ingenting. Roma och Fiorentina försökte förstärka i viss desperation, Inter värvade Eder fastän de behövde Banega, Napoli hittade Grassi för framtiden och både Juventus och Milan stod still med de trupper de har.

Några snabba tankar kring mercaton:

Försäljningarna av Guarin och Gervinho var naturligtvis vinterns stora bingo.

Borriello, Diamanti, Gakpé borde innebära en lugn salvezza för Atalanta.

Bologna gick old school-Serie A på mercaton. Constant och Zuniga. Är det 2010 igen?

Carpi sålde mer eller mindre av alla sina nyförvärv i somras.

ANNONS

Chievo cashade in på Paloschi och värvade Floro Flores billigt. Smart gjort.

Empoli fick bra betalt för en mittback som ännu inte gjort mycket (Barba). Också smart gjort.

Fiorentinas transferfönster var något förvirrande. De hade behövt två, tre tunga pjäser som gick rakt in i startelvan. Istället blev det chansningar som Zarate, Kone, Benalouane och Tello. Allt blev lite rörigare, men frågan är om det blev så mycket bättre? Jag är inte så säker på att Paulo Sousa är helt nöjd.

Ingen Kujovic till Frosinone.

Tror fortfarande att Genoa kan få ut en del av Cerci.

Eder kan bli en positiv värvning på kort sikt, men Inter hade behövt en Banega så mycket mer. Det känns som om Mancini har dålig koll på läget och märker vad som fungerar och inte när det är försent.

Juventus kunde inte värva någon av Gundogan eller någon Isco och sa därför pass. Rätt gjort. Hittade dock Mandragora för framtiden och nobbade bud på Zaza och Caceres för att behålla en trupp som fungerar mycket bra.
ANNONS

Efter att ha spenderat massa pengar i somras utan större utdelning nöjde sig Milan med Boateng under januari. Hade de torskat derbyt hade det blivit ramaskri.

Bisevac? Är det allt?

Napoli gick in i mercaton med ganska höga röster, men kom ut ur den med betydligt lägre. Grassi är en bra värvning, medan Regini är en back-up. Räcker detta för att hålla undan för Juventus? De för be böner att de inte råkar ut för tunga skador.

Palermo gjorde en meningslös mercato. Tur att den nye tränaren verkar intressant och att svenskarna levererar. Jag hoppas på egna produkten, Bentivegna.

Jag skrev redan i somras att Roma värvat fel Genoa-spelare. Perotti kommer ett halvår försent och frågan är om han kan flytta nålen så mycket? Han och El Shaaarwy gör dock Roma mer intressanta framåt. Men vem petas? Salah? Dzeko?
ANNONS

Sampdoria förändrade mycket. In med Quagliarella, Ranocchia, Dodo, Sala, Alvarez och Diakité. Blev man bättre? Tveksamt. Känns mer som ett fantasy-lag en ett riktigt sådant. Men om Montella får det att funka kan det bli fyrverkeri.

Sassuolo är på väg att ta över som Italiens smartaste lag. De hittar de där italienska talangerna som storklubbarna inte riktigt har tålamod att tro på och spelarna som ligger och lurar på ett genombrott. Värvade Trotta och säkrade upp Stefano Sensi och Luca Mazzitelli till nästa sommar. Spelare vi kommer höra talas om i framtiden.

Ciro Immobile var ett kärt återseende, men Torino blev inte av med Amauri, Lopez eller Martinez. Värvade spännande Lucas Boye till nästa säsong.

Udinese gick in på spelare med Serie A-rutin och på framtiden. Hallfredsson och Kuzmanovic ska försöka förbättra läget nu medan Balic är en spelare som inte lär vara aktuell förrän om något år. Ryder Matos-värvingen känns dock spännande.
ANNONS

Hellas Verona gjorde ingenting som gör att man känner att de grejar nytt kontrakt.


Publicerad 2016-02-02 kl 18:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto