Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli och Juventus vägrar att göra första misstaget

Lorenzo Medici

Onsdag innebar omgång tjugotre i Serie A. Nio matcher. Smack, smack.

Dels fanns det där en titeljakt där två lag spelar schack med varandra. Vem gör första misstaget?

Ingen än så länge.

Medan Juventus väntat besegrade Genoa på hemmaplan hade de säkert vissa förhoppningar om att Lazio skulle kunna störa Napoli och komma ikapp. Icke så. Detta Napoli verkar vara säkrare än vad Juve hoppas.

Napoli hittade luckorna i Lazio via djupet och sårade dem två gånger om. Först var det dags för mål nummer tjugotre för Pipita och sedan lobbade formstarke Callejon in tvåan efter en underbar genomskärare av Insigne som nu är nu uppe i 10 mål och 10 assist. Snacka om kvalité.

Varken Juventus eller Napoli verkar redo att göra det första misstaget.

Sedan har vi jakten på tredjeplatsen. Där räknar jag in Fiorentina, Inter, Roma och Milan och alla vann.

Inter var tillbaka på 1-0-humör och trots att de hade chanser på betydligt mer är de säkert nöjda med att hitta tillbaka till vinnarspåret överhuvudtaget efter derbyförlusten.

Matchens enda målskytt Mauro Icardi kan missa chanser ibland, men han är en spelar-typ som ska spela jämnt och som man ska bygga laget kring. Det är upp till Mancini att se till att det funkar.

Milan fixade biffen redan i den första halvleken nere på Sicilien. Bacca och Niang höll i målformen och gjorde varsitt precis som i söndags. Derby-effekten fungerade och Milan ser ut att rida vidare på en ny våg av självförtroende.

Fiorentina rivstartade med mål efter bara någon minut, men hade sedan stora besvär med att brotta ner Carpi. 1-1 stod länge och väl, men de avslutade lika bra som de började.

Mauro Zarate blev hjälte när han frälste Artemio Franchi med ett underbart skruvat skott från långt håll. Ett sådant där mål han gjorde under sin första säsong i Lazio. Än så länge har en av mercato-chansningarna fallit väl ut.

I alla för en kväll.

Udineses nya anfallspar Ryder Matos/Duvan Zapata känns som en spännande kombination. Tror på den.

Oj, vad Hellas behövde den segern. Pazzinis 2-1-mål mot ett tio-man kämpande Atalanta var extremt viktigt. Ett litet hopp tändes i vilket fall.

Sampdoria har verkligen inget flyt just nu. Ledning med 2-1 när Andrea Belotti nickade in kvitteringen i den allra sista sekunden. Men det handlar mer om försvarsmissar än oflyt.

Andrea Ranocchia kan säga hejdå till den där EM-biljetten redan nu. Han springer runt som en huvudlös kyckling på planen.

Lazio har problem. Förlusten mot Napoli var tung och laget är på väg ingenstans fort just nu. Supportrarnas rasistiska burop mot Koulibaly bevisar hur klubben mår just nu.

Idioter.

Napoli och Juventus fortsätter däremot att må alldeles prima.

Annons
Publicerad 2016-02-03 23:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto