Snabbanalys av Romas seger över Sassuolo

Lorenzo Medici

I en halvlek kändes det som om detta var Spallettis gamla Roma. Med Diego Perotti influgen från Genoa direkt in som falsk nia flankerad med Salah och El Shaarawy var det fart, fläkt och färg. Spelet gick snabbare och det var mindre kladd på bollen. Med Keita som städgumma framför försvaret och Nainggolan och Pjanic längre fram i planen blev formationen i stort sett 4-1-4-1 och det fungerade bra.

En av anledningarna till att Roma kändes förbättrat var att Edin Dzeko inte var med. Med Bosniern längst fram blir spelet mer stillastående och en spelare som Salah kommer sällan rättvänd med fart. Mycket tyder på att Roma är bättre utan Dzeko.

Romas andra halvlek var däremot inte lika bra. Det var mest Sassuolo och Roma fick slita hårt för att försvara sin ledning. Roma kan också tacka Domenico Berardi för att de lyckades ta tre poäng igår. Hade han satt sin straff i slutet av matchen hade det sannolikt bara blivit en poäng.

Mohamed Salah gjorde igår sin bästa match på länge (vackert mål) och fortsätter han så här är mycket vunnet.

En match är ingen match. Men för andra gången i rad imponerade Stephan El Shaarawy. Han satte dit 0-2 efter ett perfekt förspel av Perotti och det fanns mycket annat att glädja sig åt när det gäller italienaren. Han löper i massor och hans mottagning och skott i slutet av matchen var stor briljans. Det känns som om han kommer tillföra mycket till detta Roma.

Med tanke på hur kort tid Diego Perotti hunnit vara med laget var hans insats igår oerhört bra. Ytterligare en anledning för Roma att se ljust på framtiden.

Trots att man fick med sig tre poäng med andan i halsgropen känns det som om Roma verkligen kommer vara med och kämpa om tredjeplatsen. Glädjen efter 0-2-målet var påtaglig och det känns som om Spalletti väckt nytt liv i sitt lag.