Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fyrklöver i tränare - brickor kan falla

Det kan komma att hända saker i sommar och det ena sitter ihop med det andra. Närmare bestämt fyra tränare vars öden kan vara sammanflätade.

Det mesta börjar med Antonio Conte. Än så länge vet vi inte om han kommer fortsätta jobbet som förbundskapten efter EM, men det mesta talar för att han inte gör det.

Dels har han gnällt otaliga gånger över de dåliga förberedelserna för landslaget (det fanns mindre förståelse när han var klubbtränare) och dels tror jag att han längtar efter att var nära en klubb igen. Vara nära ett lag jämnt och ha större kontroll över saker och ting.

Om vi förutsätter att han inte fortsätter i landslaget finns det som jag ser det två alternativ. Den ena är att träna ett lag utomlands och det andra är att han blir erbjuden jobbet som Milan-tränare och tar det.

Om Sinisa Mihajlovic inte lyckas föra Milan till en tredjeplats lär Berlusconi se sig om efter en ny tränare. och jag tror att Milan och Berlusconi innerst inne drömmer om Conte. Att de har honom högst upp på listan. Om nu Conte väljer att träna ett italienskt lag kan nog Milan vara aktuellt. Men om man nu ska försöka tyda den före detta Juve-tränarens vilja och tankar känns det som om han hellre vill testa på att träna ett lag utomlands.

Han flera gånger orerat över hur mycket bättre ekonomiska förutsättningar det finns i storlag i andra länder och det är ingen hemlighet att han någon gång i karriären skulle vilja befinna sig i en sådan miljö.

Det finns en chans att Chelsea vill ha honom i sommar och att han i så fall säger ja.

Men det finns också en chans att Chelsea hellre vill ha Massimiliano Allegri. Det är inte otänkbart. Kanske vill Allegri ha en ny utmaning och att få träna ett lag i Premier League är ju numera nästan varje Serie A-tränares dröm. Då kastas förutsättningarna om. Då är dels plötsligt jobbet som Juve-tränare vakant och Chelsea-jobbet inte längre ledigt.

Vad gör Conte då? Om Mihajlovic inte lyckas föra Milan till en tredjeplats lär Berlusconi se sig om efter en ny tränare.  Möjligen skulle PSG eller Real Madrid kunna bli aktuellt för Conte och då är det ju mycket sannolikt att han ratar Milan.

Vi ska inte glömma bort att min tes innebär att rollen som förbundskaptenen är tom. Vips, så flätar vi in den fjärde mannen i handlingen. Roberto Mancini. Vad händer med honom om kräftgången fortsätter och Inter missar en C.L-plats? Vore det då inte smidigt att slippa sparka honom med att smussla in honom som ny tränare för det italienska landslaget?

Jag har känsla att Mancini gärna skulle vilja bli förbundskapten, där hans taktiska bitar slipper bli granskade varje vecka. Eller snarare bristen av de taktiska bitarna.

Den ena domino-brickan fäller den andra. Och då har vi inte ens kommit in på vem som eventuellt skulle få jobbet som Juve-tränare, vem som ersätter Mancini eller vem som tar över i Milan om Mihajlovic får sparken och Conte säger nej.

När det gäller en eventuell vakans i Juventus ryktas det om Manuel Pellegrini. Ett tänkbart val? Men ett smart sådant? Svårt att säga. Pellegrini har emellanåt gjort ett bra jobb, men mestadels ett tveksamt jobb. Flera gånger när jag sett Manchester City de senaste två åren har jag haft frågor kring chilenarens val av spelare och match-coachning.

Det finns ett annan intressant val för Juve som jag ännu inte hört något om, men som jag personligen tror skulle kunna bli aktuellt.

Paulo Sousa.

Det är inte alls omöjligt att han precis som sina företrädare kommer på kant med Fiorentina-ägarna Della Valle så pass mycket att han till slut vill lämna klubben. Att han inte fick de spelarna han ville ha i januari och att den besvikelsen inte kommer släppa i första taget.

Vi ska heller inte glömma bort att han är en gammal Juventus-spelare. Klart att det spelar roll. Dessutom ser han säkert sig själv som redo att ta steget att ta ett storlag och jag tror även att han har imponerat tillräckligt mycket på Juventus under sitt första år i Serie A.

Om Allegri försvinner till Chelsea eller någon annanstans tror jag Sousa tar över.

Vilka som är aktuella som ny Milan-tränare ifall Mihajlovic inte får fortsatt förtroende är inte lätt att gissa. Kanske är det äntligen dags för Roberto Donadoni? Han har nog innerst inne drömt om det jobbet och kanske är han värd sin chans.

Inter då? Svårt att säga hur Thohir resonerar. Det är inte omöjligt att han kommer leta efter en utländsk tränare. Diego Simeone vore ju rena rama drömmen, men är säkert svår att locka över. Kan Manuel Pellegrini bli aktuell? Finns en chans. Claudio Ranieri ? Lär ju inte vilja lämna England. En comeback av Jose Mourinho? Han drömmer väl om United?

Det kan komma att hända grejer i sommmar.

PS: Detta är heller inte omöjligt till sommaren, Lazio-Mazzarri. Genoa-Juric. Fiorentina- Pioli eller Di Francesco. Torino-Corini.

Publicerad 2016-02-10 kl 09:06
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons