Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Day of thunder

De flesta inblandade menar att matchen inte kommer att avgöra ligan. Naturligtvis har de rätt. Rent matematiskt är det ju bara tre vanliga poäng som står på spel och avståndet i tabellen mellan klubbarna är inte tillräckligt stor för att matchen ska bestämma vilket lag som ror hem scudetton.

Men ändå.

Det snackas om Italiens version av Real-Barca och även om jämförelsen är överdriven är det utan tvekan Italiens två klart bästa lag som möts ikväll. De har lekt maraton med varandra i väntan på att den andra ska knäckas, men förgäves. Ingen knäcks. Ikväll får de istället chansen att försöka gå på knock mot varandra.

ANNONS

På den ena sidan står Napoli med deras fruktade offensiv med en argentinsk målspruta, en italiensk magiker och en spanjor som gör laget bättre med sin löpvillighet. Ett Napoli där Maurizio Sarri trollat med defensiven och hittat rätt mittfältstrio i Hamsik-Allan-Jorginho.

På den andra sidan står Juventus. Och efter en trög start är det vanliga Juventus vi nu ser. Den där obevekliga, svårstoppade maskinen som puttrat igång och som inte tänker stanna upp. Men Juventus är inte bara maskin. De har Paulo Dybala.

Argentinarens framfart mot världstoppen har gått mycket fortare än någon trott och det är faktiskt inte ologiskt att man pratar om honom i samma anda som Neymar och de andra stora artisterna. Att Juventus kunnat få fram en världsspelare har varit fundamentalt för deras säsong, inte minst då Tevez och Vidal lämnat.
ANNONS

Ikväll ställs de mot varandra. En kväll där ligans bästa anfall ska försöka göra mål på ligans bästa försvar. En kväll där två argentinska stjärnor ska visa vem som är bäst.

En helt vanlig match där tre poäng står på spel och en särskilt ovanlig match där de två bästa lagen i Italien äntligen får mäta sina muskler med varandra.

Jag kan höra kvällens åska mullra, se blixtrarna slå ner och känna gnistror som sprider sig som en skogsbrand över en grön gräsmatta.

Det är dags för Serie A att brinna av spänning.

Publicerad 2016-02-13 kl 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto