Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Juventus bröstar upp sig - Femton raka och nya serieledare

I 87 minuter hade Napoli inte bara stått emot Juventus utan hade även försökt göra matchen till sin och haft mest bollinnehav. Men det är ju så med Juventus. De litar till sitt trygga försvarsspel, väntar, väntar och väntar tills chansen dyker upp. Sedan hugger de som en kobra.

Igår dök den upp när Koulibaly stötte upp lite försent och Hamsik inte riktigt hann ner i sitt defensiva jobb vilket innebar att inhoppande Simone Zaza kunde fly undan med bollen i sista stund och sedan dra på ett skott via Albiol och in i mål.

Nästan från ingenstans hade Zaza klivit fram som matchens x-faktor.

Tråkigt av Juve? Tja, det skulle man kunna hävda, men snarare listigt av och framför allt en vetskap om sig själva och sina styrkor. Napoli kan inte lämnas helt utan skuld. Trots att de gjorde en rätt bra match lämnade de en viss eftersmak av att de kanske borde pressat Juves backlinje lite mer och legat högre med sin offensiva linje.

För faktum var att Insigne och Callejon hamnade längre ner än vanligt då de tog ännu större defensivt ansvar än vad de brukar. Detta innebar att Higuain blev lite för isolerad och att Napoli inte kunde vaska fram i närheten av så många chanser som man brukar.

Anledningen var naturligtvis att Napoli hade respekt för sina motståndare. Men kanske var det en fälla man klev i när man inte vågade lite, lite mer. För de borde ju ha vetat om att så länge det står 0-0 är det stor chans att Juventus hittar ett sätt att vinna på. Det har historien lärt oss.

Juventus har nu lyckats snickra ihop femton raka segrar och tagit sig hela vägen upp till toppen. På vägen dit har de inte bara trampat ner Inter, Fiorentina och Roma utan nu även knuffat bort Napoli. Det finns en enorm styrka i det. Men naturligtvis är inte scudetton avgjord på något sätt. Det är en himla massa poäng att spela om och vi kan aldrig veta vilka skador som dyker upp.

Känslan hos de flesta är dock säkerligen den att när Juventus väl har tagit hand om serieledningen så släpper de den inte. Nu är det upp till Napoli att visa att de har fel. Att de kan hantera den här förlusten på ett riktigt sätt och fortsätta spela som man gjort hela säsongen.

Men att handskas med ett Juventus i detta stim kommer inte bli lätt, det är något som är säkert.

****

Övrigt från matchen:


Visst Claudio Marchisio hade en del felpass, men jag tyckte han var riktigt bra. Vann boll, var alltid spelbar och spelade smart.

Albiol och Koulibaly gjorde ett kanonjobb som mittlås ända fram till den 87:e minuten.

Insigne och Dybala kom nästan aldrig loss och både Hamsik och Pogba var små besvikelser.

Simone Zaza stärkte verkligen sina chanser när det gäller speltid mot Bayern Munchen.

Det syntes att Khedira inte riktigt var i matchform då han inte syntes till.

Planens bäste då? Andrea Barzagli. Med sin björnliknande gungande och med sin marvel-bröstkorg bossade han fint längst bak.

Publicerad 2016-02-13 kl 23:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons