Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mänskliga Juventus

Lorenzo Medici

Mellan Napoli och Bayern Munchen fanns Bologna. Och där blev det stopp. Stopp för en evigt lång seriesvit och där Juventus plötsligt visade sig vara lite mänskliga.

Det var ju kanske inte helt konstigt att det skedde just där och då. Det är både fysiskt och psykiskt svårt att vara på topp mellan och under så pass stora matcher. Därför kan det lätt bli en liten missräkning i den “mindre” matchen.

Allegri hade nog dock gärna velat se att någon av Zaza, Pereyra eller Morata tagit chansen på ett bättre sätt igår. Istället blev det mest saknad över Dybala.

Detta förändrar måndagens match mellan Napoli och Milan en hel del. Nu har Sarris mannar plötsligt chansen att återta den där serieledningen istället för att bara haka på. Som tändvätska är det stor skillnad mellan de två. Dessutom är det säkert skönt för Napoli att veta att även om de t ex spelar kryss är de fortfarande bara en poäng efter.

Annons

Juventus mänskliga poängtapp berättar även en historia om ett starkt Bologna. Det är inte vilka som helst som klarar av att göra det man gjorde igår. Man tappade aldrig koncentrationen, sjönk aldrig för långt ner på sin egen planhalva, och försökte hålla uppe farten i passningsspelet.

Donadoni är en bra tränare.

Detta Bologna har en ljus framtid framför sig. Man har ett hyfsat publiksnitt på ca 18 000 åskådare och igår var det nästan 30 000 på plats. Den rödblå kurvan har imponerat under säsongen och stöttat laget. Truppen består av flera intressanta unga lirare (Diawara, Mbaye, Donsah, Destro, Masina osv) och man har även sett till att omge dem med bra rutinerade spelare (t ex Giaccherini, Brienza, Gastaldello) vilket ofta är en mycket bra formel för framgång.

Bologna är en klubb på frammarsch och som jag sagt tidigare, nästa år kommer de sannolikt jaga en Europa League-plats.

Annons

Juventus däremot får nu smälta härdan över en tappad poäng scudetto-kampen med att slipa knivarna inför fint tyskt besök.

Publicerad 2016-02-20 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto