Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mänskliga Juventus

Mellan Napoli och Bayern Munchen fanns Bologna. Och där blev det stopp. Stopp för en evigt lång seriesvit och där Juventus plötsligt visade sig vara lite mänskliga.

Det var ju kanske inte helt konstigt att det skedde just där och då. Det är både fysiskt och psykiskt svårt att vara på topp mellan och under så pass stora matcher. Därför kan det lätt bli en liten missräkning i den “mindre” matchen.

Allegri hade nog dock gärna velat se att någon av Zaza, Pereyra eller Morata tagit chansen på ett bättre sätt igår. Istället blev det mest saknad över Dybala.

Detta förändrar måndagens match mellan Napoli och Milan en hel del. Nu har Sarris mannar plötsligt chansen att återta den där serieledningen istället för att bara haka på. Som tändvätska är det stor skillnad mellan de två. Dessutom är det säkert skönt för Napoli att veta att även om de t ex spelar kryss är de fortfarande bara en poäng efter.

Juventus mänskliga poängtapp berättar även en historia om ett starkt Bologna. Det är inte vilka som helst som klarar av att göra det man gjorde igår. Man tappade aldrig koncentrationen, sjönk aldrig för långt ner på sin egen planhalva, och försökte hålla uppe farten i passningsspelet.

Donadoni är en bra tränare.

Detta Bologna har en ljus framtid framför sig. Man har ett hyfsat publiksnitt på ca 18 000 åskådare och igår var det nästan 30 000 på plats. Den rödblå kurvan har imponerat under säsongen och stöttat laget. Truppen består av flera intressanta unga lirare (Diawara, Mbaye, Donsah, Destro, Masina osv) och man har även sett till att omge dem med bra rutinerade spelare (t ex Giaccherini, Brienza, Gastaldello) vilket ofta är en mycket bra formel för framgång.

Bologna är en klubb på frammarsch och som jag sagt tidigare, nästa år kommer de sannolikt jaga en Europa League-plats.

Juventus däremot får nu smälta härdan över en tappad poäng scudetto-kampen med att slipa knivarna inför fint tyskt besök.

Publicerad 2016-02-20 kl 10:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons