Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Juventus tar kommandot

Gissa vad? Roberto Mancini hade ändrat i laguppställningen. Till det italienska derbyt var det 3-5-2 som gällde och han valde även att återigen plocka bort de mest kreativa spelarna.

Istället blev det ett mittfält med gnuggare och en offensiv innehållandes en övergiven Icardi och en Palacio som sett sina bästa dagar. Det kändes som om Mancini gick in helt och hållet för en poäng, att han försökte vinna mittfältet och täta till centralt. Givetvis misslyckades det.

Juventus tog ganska fort tag i taktpinnen och släppte den aldrig. Hernanes dundrade ett skott i ribban och de svartvita småchanserna var betydligt fler än det blåsvarta.

ANNONS

När sedan D´Ambrosio bjussade på framspelningen till Leonardo Bonucci gjorde mittbacken inget misstag utan dundrande matchens första mål. Där och då kändes det som om matchen inte hade någon återvändo. Att Juventus hade kopplat ett oåterkalleligt grepp om matchen.

Man stängde ytor, behärskade sina motståndare och skapade mer framåt. Morata stängde sedan matchen helt när han satte en straff han själv fixat.

Juventus har nu tagit kommandot i Serie A igen. Man avverkade ett italienskt derbyt utan problem och sätter nu stor press på Napoli som måste ta tre poäng mot Fiorentina ikväll. Det gör man inte hur som helst.

Att det på nytt doftar scudetto om Juventus har många orsaker. Dybalas briljans är en stor sådan. Men framför allt är det Bonuccis och Barzaglis försvarsspel som har lett vägen och satt Juventus på kurs mot sin femte raka titel. De är ryggraden Juventus så tryggt vilar på.
ANNONS

Inter då? Tredjeplatsen börjar försvinna framför ögonen på dem. Den som de skulle ro hem till varje pris. Övertron på Mancini ser ut att sätta kniven i ryggen på ett Inter som varit skadeskjutet ända sedan Mourinho lämnade.  Risken är nu stor att man kommer få ett stort ekonomiskt bakslag vid en missad C.L-plats och att Erick Thohir måste sälja eller hitta nya partners.

Det italienska derbyt visade inte bara på en stor sportslig skillnad mellan klubbarna utan även hur de sköts utanför planen.

Publicerad 2016-02-29 kl 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto