Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Supershow utan verkan

Den italienska måndagkvällen bjöd på rena rama propagandan för Serie A. En match som bjöd på sig själv så innerligt att man aldrig ville att den skulle ta slut. En match befriad av en massa av avblåsningar och fylld av fart, fläkt, teknik, chanser och spänning. Bättre skådespel har jag nog inte sett i den här säsongen.

Matchens ton sattes direkt. Marcos Alonso nickade in 1-0 omgående, men lika fort som spanjoren agerat hjälte blev han syndabock när hans misslyckade rensning hamnade rakt hos Higuain som aldrig tvekade, utan sköt in 1-1.

Därefter var det Fiorentina som tog hand om taktpinnen och det var de som agerade mest målmedvetet i offensiv riktning. Jag tror inte att Napoli sett sig så underlägsna när det gäller bollinnehav under hela säsongen. Det var inte helt lätt att säga om det var Violas kraft eller om Napolis misstänksamma form var den största anledningen, men jag gissar att det var det förstnämnda.

ANNONS

Sousa som för kvällen något överraskande petat både Ilicic och Bernardeschi såg sina taktiska manövrar falla väl ut. Mittfälts-trion Borja, Vecino och Badelj imponerade och Cristian Tello var en ostoppbar furie på sin kant, ungefär som om han dopat sig med stora doser av Alexis och Cristiano tidigare under dagen.

Fiorentina vaskade även fram chanser som höll på att bli mål. Först dundrade Kalinic bollen i ribban och därefter var det Tellos tur att gå samma öde till mötes.

Napoli klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

Efter en dryg timme hände dock något. Callejon blev fri, missade (han missar alltid just frilägen) och bollen hamnade hos Higuain som fick ett jätteläge att kvittera. Men dubbla mirakel från Tatarusanu gjorde att matchen målmässigt var oförändrad. Däremot skulle den komma att bli spelmässigt förändrad.
ANNONS

Napoli fick mer att säga till och började plötsligt vara lika sannolika vinnare i matchen som sina motståndare. Men även om deras spel förbättrades rejält under den sista halvtimmen tjänade den bara till att rättfärdiga en poäng man tidigare inte var värdiga.

Det blev en supershow utan verkan.

För när så strålkastarna väl slocknat på Stadio Artemio Franchi var det Juventus, Roma och den italienska fotbollens skyltfönster som var den stora vinnarna.

Inte dess kreatörer.

Publicerad 2016-02-29 kl 23:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto