Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter bjöd på något nytt igår - en smak av hopp

Lorenzo Medici

Jag hade förberett Roberto Mancinis dödsbädd, suttit och skrivit en hel text om hur han är ansvarig för Inters misslyckande den här säsongen.

Men så hände returen i Copa Italia. Och även om jag står fast vid alla de många punkter jag tycker att Mancini misslyckats med, gav gårdagens match en ny smak.

En smak av hopp.

Jag fick helt enkelt spara texten och skjuta upp den till en annan gång och vill det sig väl för Inter och Mancini kommer den hamna i papperskorgen. Vi ska givetvis inte dra för stora växlar på att Inter lyckades hämta upp ett underläge 3-0 till 3-3 igår, då Juventus startade med i stort sett hela “B-laget” och en darrig Rugani.

Men ändå.

Det fanns många saker som gladde de blåsvarta supportrarna igår. Gårdagens lag som Mancini släppte loss hade lösare tyglar, gick bärsärkagång på kanterna och visade prov på vilja och lust.

Anfallstrion med Eder, Ljajic och Perisic var rörliga och finurliga. De utmanade och de använde sig av farten som vapen.

För mig är det en gåta varför Ljajic petats de senaste matcherna då han är en av få som skapa oreda med sin teknik. Han bör alltid vara en man för elvan.  Även om Ivan Perisic inte är så bra som reklamerat har han ändå kvalitéer som Inter mår bra av. Det såg vi igår. Han har inhandlats för ganska dyra pengar och ska nog in i startelvan permanent. Detsamma gäller för Kondogbia.

I brist på kreativa mittfältare är ändå Marcelo Brozovic den bästa lösningen man har. Visst, han är ojämn och ibland lite irriterande hetsig, men han har också skickliga fötter och kan skapa saker både på egen hand och för sina medspelare.

Igår var han en nyckelperson i segern. Han snuvade bollen av en sävlig Hernanes och satte dit det viktiga tidiga ledningsmålet och gjorde även 3-0 på straff. Däremellan var han kanske planens bästa spelare.

Jag hade velat helst velat sett en trygg playmaker på Inters mittfält, men han hade i så fall gärna fått flankeras av Brozovic. Även Medels kampinsats på mitten, Eders fina match och Juan Jesus försvarsinsats bör nämnas. Jag tycker även att Davide Santon gav bevis på att det är märkligt att inte fått spela mer.

I slutändan räckte inte Inters upphämtning till en final, utan bara till en hedersamt uttåg efter straffsparksläggning.

Men visst gav det lite hopp om att Mancini och Inter hittade någonting igår.

Annons
Publicerad 2016-03-03 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto