Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milans spekulativa framtid med Di Francesco

Lorenzo Medici

Nu har ryktena satt igång på allvar. Att Sinisa Mihajlovic lämnar Milan och Eusebio Di Francesco tar över till nästa säsong.

Visst, det kan gärna lika bra bli Vincenzo Montella, Roberto Donadoni eller någon annan, men det finns logik i att Di Francesco är det hetaste namnet då han inte bara vunnit över Milan flera gånger med sitt Sassuolo utan gjort sig ett namn under sina år i klubben.

Ytterligare en faktor att Milan borde vara intresserat av Di Francesco är att Berlusconi nog gärna ser att en italienare tar över som tränare. Han har flera gånger pratat om att “italienisera” klubben och det fanns intresse för Maurizio Sarri förra sommaren.

Att se Di Francesco i Milan vore spännande. Han har gjort sig förtjänt av en sådan chans och hans offensiva fotboll borde kunna ge en bra injektion till ett lag som behöver det.

Men att bara tro att allt löser sig bara för att man hittar rätt tränare är att vara naiv.

Klubbens misslyckande har främst med andra saker att göra. Ekonomin har varit ett problem, men när man valde att värva dyrt i somras träffade man inte rätt. Att skapa ett framgångsrikt lag kräver att man är smarta och skickliga på transfermarknaden. Att man hittar rätt spelare som både passar in och som levererar.

De senaste åren har varit rena rama katastrofen för Milan och Galliani ur den aspekten. Förra sommaren överbetalade man rejält för Bertolacci och man kan ifrågasätta om man inte kanske borde lagt Bacca-pengarna på andra nyförvärv.

Balotelli blev en fiasko-chansning och man fortsätter att förlänga kontrakt med spelare som blir äldre och inte kan flytta nålen. Saponaras och El Shaarawys triumftåg gör säkert också ont.  Man kan ju lugnt säga att om Di Francesco skulle ärva dagens Milan skulle han förmodligen bara förbättra saker och ting på ett minimalt plan.

Jag tror att en förändring till 4-3-3 skulle i sig innebära ett lyft och möjligen skulle han få fart på Bertolacci i en Missiroli-roll, ge Jose Mauri fler chanser, göra en offensiv trio med Bonaventura, Bacca och Niang lite mer rörliga och giftiga (ironiskt nog hade El Shaarawy varit perfekt för Di Francesco), men jag har svårt att se att han skulle kunna göra världsspelare av De Sciglio, Honda, Zapata, Kucka, Montolivo eller få ordning på Super-Mario.

I slutändan är man vad man är. Det kommer krävas en innovativ mercato för att kunna förändra saker till det man vill nå.  Det går inte att vänta på Mr Bee, Mr X, eller Mr Godot medan Barbara flyger till Nyon, det kommer krävas att man säljer spelare för att få in pengar till nyförvärv.

Annons

Man kan glömma att försöka få in pengar på Bertolacci då han mer än halverat sitt värde och spelare som Zapata, Kucka, Honda eller Menez är knappt värda en spottstyver idag. Visst, man kan lura någon att De Sciglio fortfarande är en världsback i görningen eller offra Donnarumma för stora pengar, men det bästa är att hålla sig till den realistiska verkligheten.

Roma lär vilja köpa loss El Shaarawy för ca 13 miljoner euro. Det är en trolig verklighet. Utöver det är det egentligen bara Carlos Bacca som kan ge klirr i kassan. Colombianen är lagets bästa anfallare och att sälja honom vore ett avbräck, men samtidigt är han inte alls oumbärlig. Det kommer finnas klubbar som är redo att betala ca 30-35 miljoner euro för honom.

Det skulle betyda ca 50 miljoner euro. Lägg till 20 miljoner för ytterligare några smarta manövrar som till exempel bland annat att sälja Luiz Adriano till Kina eller Premier League.
Annons

Så vart ska man börja? Kanske med dessa spelare:

Domenico Berardi
Men han kommer ju gå till Juventus som har rätt att köpa loss honom för ca 15 miljoner euro? Sakta i backarna. Om han hade passat in perfekt i Allegris modell hade gått redan i somras. Risken är att han går samma öde som Zaza till mötes i Juve och det lär inte vara något han vill. Jag kan mycket väl se att Juventus struntar i sin köpoption eller att man köper honom och sedan säljer honom till Milan för någon miljon euro mer. Har Milan Di Francesco i bagaget ökar även chanserna att värva Berardi.

Emanuel Mammana
Hur vore det att fortsätta föryngra mittförsvaret med en av argentinas mest talangfulla mittbackar? Sousa ville ha honom i vintras och jag litar på hans omdöme och det jag sett av Mammana.

Joseph Alfred Duncan
Ge Sassuolo 4-5 miljoner euro, två spelare (Rodrigo Ely, Andrea Poli?) och ta in Duncans dynamik.
Annons

Godfred Donsah
Ett troligen lite dyrare, men kanske ännu bättre alternativ än Duncan.

Matias Vecino
Det behövs en rörlig, hårt jobbande, vasst skjutande mittfältare som orkar köra tvåvägsspelet på ett framgångsrikt sätt. Enter Vecino. Tror han skulle passa utmärkt.

Arkadiusz Milik
Är kanske ingen Bacca, men är en rörlig, teknisk och målfarlig anfallare som skulle kunna bli en liten Shevchenko-miniatyr. Jag är ett fan.

Anwar El Ghazi
Jag gillar El Ghazis talang och tror att han kan bli en riktigt bra offensiv spelare. Om priset är det rätta bör man slå till. Men om man värvar Berardi (som även han främst spelare till höger) och har Bonaventura på den andra kanten är det tveksamt om man ska värva holländaren. Ett alternativ är att flytta ner Bonaventura på mitten, men det är tveksamt om han är som bäst där. Blir Berardi för dyr eller vill gå till Juventus kan El Ghazi vara ett bra alternativ.
Annons


Nu återstår det bara att se om Milan verkligen kommer satsa på en av Italiens mest spännande tränare till nästa säsong eller inte.

Publicerad 2016-03-10 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto