Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En förlust som sätter sår i den svartvita själen

Lorenzo Medici

Det här är en förlust som kommer svida för Juventus. Svida då man var tre ynka minuter från kvartsfinal.

Allegri hade lagt upp taktiken väl. Juventus pressade när de skulle, låg rätt i positionerna och ändrade sin uppställning utefter vad Bayern gjorde. Taktiken blev desto lättare då man fick det första viktiga målet. Alabas slarv slutade med att Pogba kunde rulla in 0-1.

Men chocken för tyskarna skulle bli större. Alvaro Morata tog fart, lyfte och sköt iväg som den bäste Maradona och solo-körde ändra fram till straffområdeslinjen innan han passade Cuadrado som gjorde 0-2.

En perfekt start som hade kunnat blivit ännu bättre om man satt någon av de chanser man sedan lyckades skaka fram.

Men det skulle inte sluta lika perfekt.

Annons

Lika skickligt som Allegri hade planerat sin taktik, gjorde han även ett misstag. Han tog av Morata för tidigt. Utan spanjoren försvann någon som med sin genombrottskraft kunde hota Bayerns försvar, någon som kunde trycka ner dem och därmed slippa det stora trycket på sin egen backlinje. Jag är dessutom motståndare till att plocka bort en spelare som är i ett så uppenbart flow som Morata var.

Nu blev det precis så. Juve föll längre bak och Bayern fick längre anfall och när Lewandowski gjorde 1-2 efter en fin boll av Douglas Costa fick tyskarna blodad tand. De klev ur sin ordinära dress och blev mer som Bayern brukar vara.

Pep valde att sätta in Juve-lånet Kingsley Coman (en värvning som framstår som rena rama genidraget en dag som denna), ett byte som skulle bli lika avgörande som Allegris val att ta ut Morata. Den unge fransmannen började skapa oro på sin kant och när Evra slarvade istället för att rensa var det just Coman som slog det perfekta inlägget som nådde Thomas Mullers huvud.

Annons

Tre minuter från slutet.

Därefter kändes det kört för Juventus och skulle även komma att bli det. Det gick inte att ställa om, det gick inte att byta in Morata igen, det gick inte att hämta sig psykiskt.

Juventus hade liksom genomfört sin match, medan Bayern bara hade börjat göra det. Swish, swish så hade Thiago Alcantara gjort 3-2 i förlängningen och sedan Coman 4-2 efter en lysande aktion.

Det är mycket möjligt att det bästa laget till slut gick vidare, men Juventus hade i stort sett gjort allt perfekt för att kunna lura Bayern på kvartsfinalen. Men Allegris felaktiga byte och Evras stora miss blev enligt mig avgörande.

Det här är en förlust som kommer sätta djupa sår i den svartvita själen ett bra tag framöver.

Publicerad 2016-03-16 23:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto