Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omöjligt uppdrag för Juventus?

Lorenzo Medici

Ska man slå ut Bayern München i en åttondelsfinal krävs det nästan att man inte har släppt in något mål i hemmamötet och helst ha gjort något framåt. Juventus gjorde visserligen två mål i det första mötet, men släppte in två mål i baken.

För att vinna över detta Pep-styrda rörliga total-fotbolls-liknande lag krävs det något alldeles extra. Att kunna göra något mål i kväll är verkligen inte omöjligt, men att stå emot tyskarnas fantastiska offensiva kraft och inte släppa in något mål kommer bli extremt svårt.

Mer än extremt svårt.

Har man dessutom tre nyckelspelare borta kan man nästan beskriva det som ett omöjligt uppdrag.

Att Giorgio Chiellini är borta är visserligen ett avbräck, men också något de vant sig vid och har klarat av bra tack vare Bonuccis och Barzaglis fina försvarsspel. Det borde inte vara något större problem.

Playmakern Claudio Marchisio är svårare att ersätta. Det är mycket möjligt att Hernanes kliver in i hans ställe. Han har inte riktigt Marchisios spelförståelse och det blir viktigt att han inte dräller med bollen i sävlighet som han har tendens att göra. Han måste prestera på topp då Marchisio är så viktig för laget. Ett annat alternativ är att Allegri istället väljer att spela med Stefano Sturaro och få in mer elakhet och dynamik.

Annons

Den spelare som kommer saknas mest är såklart Paulo Dybala. Hans skada kommer extremt olägligt då han är en spelare som kan göra skillnad på egen hand. Argentinaren kan förvandla halvchanser till mål i ren briljans och hans förmåga att dra på sig frisparkar och ta sig förbi motståndarna kommer saknas.

Mario Mandzukic kan förmodligen spela och hans styrka och elakhet kommer bli nödvändig, men känslan är att någon av Alvaro Morata eller Simone Zaza kliva fram. De har inte Dybalas teknik, men kan plocka fram genombrottskraft och sin skicklighet i straffområdet. Det är inte omöjligt att valet faller på spanjoren och han har haft en tendens att lyfta sig i Champions League-spel. I kväll kan han bli tvungen att göra mer än att bara lyfta sig. 

Kvällen till ära lär såklart kräva att alla spelare är på topp för att Juventus ska kunna ha någon chans, men den spelare som i Dybalas frånvaro mest kan göra skillnad är, Paul Pogba. Det vore ett fantastiskt tillfälle för honom att plocka fram alla sina kvalitéer och bära fram Juventus mot en framgång.
Annons

Juventus slår naturligtvis ur underläge och kvällens match mot Bayern Munchen är något av ett omöjligt uppdrag. Men visst, “it aint over until the fat lady sings”, som man bruka säga. Hur vackert den gamla damen sjunger i kväll får vi se.


Publicerad 2016-03-16 08:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto