Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Söndag med Super-Higuain och hetsigt Turin-derby

Lorenzo Medici

Derby di Pogba, Morata ….och Rizzoli

Det är klart att Torino är bittra efter derby-förlusten mot Juventus. Bittra över att Maxi Lopez kvitteringsmål inte godkändes fastän det borde ha gjort det. Det är klart att matchen hade kunnat gå åt ett annat håll om det hade blivit 2-2 där. Men bakom Rizzolis och hans assistenters misstag fanns det även väldigt mycket kvalité hos Juventus.

I ett fartfyllt derby med mycket nerv bjöd Pogba på en fantastisk frispark och en underbar framspelning till 1-3. Khedira visade upp en ny sida och solo-målade på ett vackert sätt. Morata hoppade in och gjorde två mål och Rugani gjorde sin bästa match i en Juve-tröja.

Det vore fel att bara stirra sig blind på det där bortdömda målet då Juventus seger var fylld av många fina prestationer.

Det som dock oroar i casa-Juve är att Dybala tvingades kliva av tidigt i matchen. Lyckligtvis verkar hans skada ha sammanfallit med att Morata har hittat storformen. Något som kan vara avgörande för scudetto-striden.

Turin-derbyt handlade mycket om Rizzoli, men lika mycket om Pogba och Morata.

Bäst sedan Maradona

Gonzalo Higuains säsong går inte att beskriva annat än att det är det bästa Napoli-supportrarna skådat sedan Diego Maradonas dagar.

Han är i sitt livs form och sprudlar av självförtroende. Han är i det där härliga stimmet då man känner att man kan göra vad som helst.

Napoli fick ett tidigt baklängesmål mot Genoa och fick slita hårt för segern. Som vanligt när de ljusblå spelade löptes det i massor, farten var uppskruvad och jakten på segern var intensiv. Napoli måste ofta jobba livet ur sig för segrarna fastän man är bättre än sina motståndare. Det imponerande är att de ofta lyckas.

Och lika ofta är det Higuain som står för lösningarna, Igår var det hans två kliniska avslut som fixade segern. Att komma ikapp Gunnar Nordahls 35 mål är faktiskt ingen omöjlighet. Det vore en sanslös bedrift i så fall.

Den klubb som vill värva Pipita i sommar kommer behöva spränga banken.

***

Finns det någon i serie A som löper mer än Allan?

***
Alejandro Gomez kan ibland vara irriterande och ojämn, men han kan också vara en liten mini-Maradona när han vill. Som mot Bologna där han gjorde ett mål, blev kapad stup i ett och fixade en straff. Speedy-Alejandro.

Även Alessandro Diamanti glimrade rejält mot Bologna (sitt gamla lag).

***
Helt okej debut för tränare Di Canio. En poäng borta mot Sassuolo är inte fy skam.

***
Chievo har nu mer eller mindre ordnat nytt kontrakt. Är vi förvånade?

***
Hellas Verona är efter förlusten mot Carpi nu mer eller mindre klara för Serie B. Vi borde vara förvånade.

***
Tänk att det är “lilla” Carpi som kan komma att använda Palermos fall till sin fördel och hänga kvar. Det är förvånade. Tränare Castori är värd en Oscar.

***

Efter bara två poäng mot Hellas Verona och Frosinone håller tredjeplatsen på att rinna ur händerna på Fiorentina. Ilicics och Kalinics formsvacka har varit en stark orsak till det. De har helt enkelt inte kunnat hålla samma höga nivå hela säsongen ut.

***

Milan och Lazio då? Vad ska man säga? Två godkända insatser från två lag som befinner sig långt ifrån de där vill vara.

Två lag som mest väntar på nästa säsong.

Annons
Publicerad 2016-03-21 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto