Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Insigne lyfter Italien

Lorenzo Medici

Lorenzo Insignes andra halvlek mot Spanien kan komma att ha förändrat det italienska landslagets öde i sommarens EM. Ett Italien med Insigne är så väldigt mycket bättre än ett utan Insigne och efter gårdagens landskamp är chanserna ganska stora att han finns med i startelvan när de ska möta Belgien den 13 juni.

Det inger hopp om att det italienska landslaget kan göra bra ifrån sig under EM i sommar.

Egentligen är Antonio Conte en garanti för hög lägstanivå och att man kommer göra hyfsat ifrån sig om ett par månader. Men ska man göra bättre än hyfsat ifrån sig krävs det att man har spelare som gör skillnad, spelare som har det där lilla extra.

Lorenzo Insigne har allt det där, men eftersom Conte stört sig på honom enda sedan Napoli-anfallaren lämnade landslagstruppen för en skada har Insigne knappt ens kunnat känna sig säker på en plats i truppen.

Contes tonvikt på hängivelse är både på gott och ont.

Så medan Insigne varit den bästa italienska spelaren i ligan har jag fått gå runt och oroa sig för om han ens ska få åka med till Frankrike i sommar? Rena parodin. Nu ska dock Conte haft kvartssamtal med Insigne och förstått att killen är med på tåget.

Igår mot Spanien hoppade han in, gjorde mål och briljerade med sin teknik, speed och fantasi. Allt tyder nu på att Lorenzo Insigne inte bara får åka med till Frankrike utan även vara den spelaren som kan lyfta ett italienskt landslag till en högre nivå.



Gårdagens landskamp var därför så mycket viktigare än vad den kanske verkade.

***

Det var både intressant och förtroendeingivande att Italien kändes som det bättre laget igår. Mer lag och faktiskt även större individuella prestationer.

Matchen igår gav ganska tydliga svar på att Spanien befinner sig i en inte helt okomplicerad generationsväxling.


***

Det var inte bara Insigne som imponerande i sitt inhopp igår. Federico Bernardeschi var ruskigt pigg när han kom in. Ta med killen till Frankrike.

***
Candreva var bra i den första halvleken. Känns given.

***
Eder var inte alls speciellt bra igår och har inte varit speciellt bra i Inter den senaste tiden. För mig finns det andra anfallare som är vassare och går före. Eder är inte med i min EM-trupp.

***

Italiens största problem kan komma att bli center-positionen. Zaza? Pellé? Immobile? Tre bra alternativ, men är någon av dem tillräckligt bra?

***
Emanuele Giaccherini var först underskattad i Cesena. Sedan blev han överskattad i Juventus och landslaget. Efter att ha varit hackkyckling i ett par år verkar han nu ha landat i vad han verkligen är. Ingen stjärna, men är en bra och mycket användbar spelare som förtjänar beröm. Jag har bestämt mig för att inte ta illa upp om Conte (vilket han kommer) ta ut honom till sommarens trupp.

***
Leonardo Bonucci är inte bara ledare i Juventus försvar utan även i “Gli Azzurris” Stabil igår.

***

Min trupp just nu:

Målvakter: Buffon, Perin, Sportiello.

Försvarare: Barzagli, Chiellini, Bonucci, Rugani, Darmian, Florenzi, Antonelli, Abate.

Mittfältare: Marchisio, Verratti, De Rossi, Parolo, Soriano.

Anfallare: Zaza, Immobile, Insigne, Candreva, Giaccherini, Bernardeschi, El Shaarawy.
Annons
Publicerad 2016-03-25 12:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto