Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Exile on Serie A-street

De största europeiska klubbarna har de senaste åren fått för vana att rensa Serie A på sina bästa spelare. Leonardo och PSG tog täten 2012 och sedan har det mer eller mindre bara rullat på.

Det är den nya verkligheten då de italienska klubbarna inte längre kan stå upp ekonomiskt med Premier League, PSG, Bayern, Barca, Real och de andra. Visst, det värvades friskt i Dybala, Kondogbia, Bacca och andra dyra spelare förra sommaren, men det går inte att jämföra med de namn som lämnat de senaste åren.

Thiago Silva, Lavezzi, Cavani, Zlatan, Marquinhos, Lamela, Jovetic, Benatia, Vidal. Ja, listan kan göra längre.

ANNONS

Denna sommar blir troligen inget undantag. De stora spelarna kan komma att fly Italien för de höga lönerna och doften av en Champions League-titel.

Vilka är då de spelare som kan komma att lämna?

Gonzalo Higuain
“Pipita” har gjort en helt makalös säsong och har tagit sig upp på samma nivå som Suarez och Lewandowski när det gäller utpräglade målskyttar. Napoli vill säkert helst behålla sin fantastiska målskytt, men kommer det ett bud som De Laurentiis inte kan säga nej till och Higuain själv vill lämna lär det bli så.

På en Higuain går det drygt en Lukaku, en Vazquez, en Sportiello, en Vecino och en Maksimovic.

Paul Pogba
Det är väl bara en tidsfråga. En tidsfråga innan någon klubb spränger banken för att få Pogba och kanske är det i sommar som det smäller. Om Juventus är villiga att låta pengarna falla över dem kan vi räkna med en dragkamp utan dess like över fransmannen.

På en Pogba går det drygt en Cavani, en Mkhitaryan och en Benatia.

Mauro Icardi
Inter har länge och väl gått ut och sagt att Icardi är en nyckelspelare och en del av klubbens framtid. Det är säkert sant. Men det är också sant att ingen går säker under Mancini och att Icardi faktiskt varit petat ett par gånger under säsongen. Det är ingen omöjlighet att man kan komma att behöva sälja Icardi för att klara ekonomin, inte minst om man missar C.L. Om PSG säljer Cavani och blir av med Zlatan är de en logisk köpare.
ANNONS

På en Icardi går det drygt en Soriano, en Milik och en Candreva.

Miralem Pjanic
Efter fem år i Roma kan det vara läge för tekniske bosniern att prova sina vingar någon annanstans. Min känsla är att Pjanic säkert kan tänka sig att flytta till sommaren. Barcelona och PSG är säkert två klubbar som är redo att hosta en rejäl slant för den bollbegåvade mittfältaren och efter en fin säsong är det kanske också rätt läge för Roma att sälja när priset står som högst.

En försäljning av Pjanic kan underlättas av att man har Paredes i sin “Pipeline” och att man hoppas få tillbaka en skadefri Strootman. Roma lä även få kämpa hårt för att få behålla Manolas och Nainggolan. En av dessa tre spelare kan man sälja, möjligen två, men knappast alla tre utan att det kommer bli väldigt kännbart.På en Pjanic går det drygt en Zielinski, en Calhanoglu och en Sokratis.

Exilen kan börja.

Publicerad 2016-03-27 kl 23:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto