Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett steg närmare en femte scudetton

Lorenzo Medici

Det startade som Cesare Maldinis kväll, såg ut att vara på väg att bli Balotellis, men till slut var det Juventus som seglade hem med triumfen i behåll.

Cesare Maldini, spelare, tränare och pappa till Paolo, fick ett värdigt avsked från Milans supportrar med ett dekorativt tifo och till en början såg matchen ut att gå Milans väg.

De rödsvarta startade rappt och kändes laddade. Kucka vann boll, Montolivo satte passningar, det fanns ytterbackar som stormade fram och en Balotelli som kändes het.

Det var som om Mario verkligen spelade för att få vara kvar i klubben. Hans passningar kom lite fortare än vanligt (inte det där vanliga dra, dra, dra tills han får frispark) och han sökte ivrigt lägen för skott. Det kändes som om det skulle kunna blivit hans kväll. Något det hade kunnat bli om inte Buffon agerat Super-Gigi när han räddade Super-Marios frispark.

Istället var det Alex som hittade rätt på nick och Milans ledning kändes fullt rättvist. Det var de som hade tagit kommandot och satt Juventus i brygga. En hopp hade även tänts nere i Neapel.

Men festen skulle inte vara länge och hoppet skulle släckas fort. Buffon gick ut och lekte libero, satte en lång boll som Morata lyckades föra vidare till en fristående Mandzukic. Kvitterat som om det vore det lättaste av ting.

Där någonstans började också matchen vända. Sakta men säkert gick den mer och mer över till Juventus favör. Och när det hade gått 20 minuter av den andra halvleken lyckades Pogba skjuta vägg med marken och över Donnarumma. Juventus hade gått ikapp och passerat.

Det är imponerade hur detta Juventus lyckas hantera underlägen och eventuella problem. Aldrig någon stress, man maler på, litar till sina egenskaper och vet det kommer ordna sig till slut.

Detta var även ett stort steg mot scudetton. Det var denna match och den mot Fiorentina som var de två som på papperet såg svårast ut.

Den femte scudetton närmar sig.

Annons
Publicerad 2016-04-10 07:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto