Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför helgen: Videodomare, Brocchi och Inter-Napoli

Serie A tar steget in framtiden. Italien har valts ut, med andra förbund, att testa “videodomare” till säsongen 2017-18. Det vill säga att man ska kunna ta hjälp av repriser vid straffsituationer, röda kort (direkta) och målsituationer (offside, ruff).

Jag är positiv till förändringen och tror att det kommer vara smidigare än vad tvivlarna tror.

***

Helgens toppmatch är naturligtvis Inter-Napoli. Mancinis mannar måste vinna för att hålla chansen att komma ikapp Roma vid liv och Napoli bör inte förlora för att just Roma ska komma ikapp dem.

Napoli brukar inte ha så lätt mot Inter på San Siro.

***

En av helgens mer intressanta saker att följa är naturligtvis Cristian Brocchis debut. Kommer vi få se ett annat Milan? Första indikationerna är att han kommer välja att spela med en 4-3-1-2 uppställning precis som Berlusconi önskar. Är han därmed Silvios nickedocka? Ja kanske, men samtidigt kan det ju fungera och enligt Cesare Prandelli är han en garanti.

ANNONS

***

Är det någon som har koll på vem som är Palermos tränare på söndag. Inte jag i alla fall.

***

Både Inter och Milan flirtar enligt Gazzetta dello Sport med kinesiska investerare. Om det bara är snack och ingen verkstad återstår att se, men helt klart måste någonting göras fört att Milano åter ska vara en stolt fotbollsstad.

***

Både Genoas Mattia Perin och Empolis Lukasz Skorupski missar resten av säsongen. Perin blir borta ca sex månader och missar därmed EM. Trist för den unge keepern.

****

Nyss sparkade Sinisa Mihajlovic kan vara aktuell att ta över Lazio nästa säsong. Kopplingen är ju naturlig då han spelat i klubben, men samtidigt lär ju klubben överväga Simone Inzaghi om de fortsätter att imponera under lill-Inzaghi.

***

Dybala är tillbaka i helgen.

***

Det ska visserligen mycket till, men Crotone kan bli matematiskt klara för Serie A till helgen trots att det är sex omgångar kvar. Oavsett om det går eller inte är det bara en tidsfråga innan klubben tar ett historiskt steg in den högsta divisionen.

ANNONS

En enorm bedrift.

***

Sista chansen för Verona på söndag? Ja, lite så. Vinner de mot Frosinone samtidigt som Carpi (möter Genoa) och Palermo (möter Juventus) inte vinner är det bara 3-4 poäng upp till nedflyttningstrecket.

Kan gå.


Publicerad 2016-04-15 kl 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto