POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Interissimo

Inter prickade in en viktig seger mot Napoli igår. En seger tagen i ligans sista andetag, en seger som gör att de faktiskt fortfarande har chansen att nå en tredjeplats.

En seger som innebar att Juventus, via seger idag, lägger nio fingrar på sin femte raka scudetto. En seger där Roberto Mancini sent omsider ser ut att ha hittat rätt uppställning, en seger där Inter verkligen imponerade.

Ett Interissimo.

Det fanns en Gary Medel och en Geoffrey Kondogbia kom käkade upp det mesta på mitten, ett radarpar i mittförsvaret som kändes så där säkra som de gjorde under hösten och en Brozovic som gjorde så mycket rätt.

Det fanns en Jovetic som fin länk mellan mittfält och anfall, en Perisic som alltid hotade och en Icardi som briserade av klass längst fram. Dessutom var båda ytterbackarna Nagatomo och D´Ambrosio ovanligt polerade och fria från misstag.

Det fanns en kontroll från Inters sida som var imponerade, och ett bollinnehav från Napoli som var mindre imponerade då det sällan ledde till några stora målchanser. Inter vann fler dueller och kändes mer målmedvetet. Insigne kom ingenstans och Gabbiadini blev mer och mer osynlig desto längre matchen gick.

Det var tydligt att Napoli saknade sin Higuain igår. Hans styrka, pondus hade satt en helt annan skräck i Inters försvar. Gabbiadini fungerar bra som alternativ då och då, men i de tunga matcherna behövs det en Pipita.

Nej, det var hela tiden Inter som kändes lite vassare och de båda målen kom när de hotade via djupet. Vid 1-0 hittade Mauro Icardi luckan, kastade sig med någon tåspets offside in i den och omvandlade kyligt Medels fina passning till mål.

Vid 2-0 lurade argentinaren bort Koulibaly rejält (hans formsvacka senaste veckorna har betytt mycket i negativ mening för Napoli) fick en smörpassning från Jovetics känsliga fot, styrde den vidare till en framrusande Brozovic som chippade in bollen.

Det var ett litet konstverk till mål.

Inters seger innebär nu även att innebörden av Romas match mot Atalanta blir väldigt stor.

Om Roma vinner är de bara tre poäng efter Napoli vilket då öppnar upp för en mycket spännande avslutning lagen emellan. Dessutom möts de ju nästa helg.

Om Roma däremot tappar poäng mot Atalanta är Inter faktiskt med i striden om en tredjeplats fortfarande. Inte minst om Napoli besegrar Roma om en vecka.

Inter gjorde scudetto-striden klart mindre spännande, men fighten om andra och tredjeplatsen väldigt mycket mer dramatisk.

Publicerad 2016-04-16 kl 23:48
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå