POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

How the Champions was won

Nu när Juventus har plockat hem den femte scudetton i rad väntar nya utmaningar, nya mål. Och för ett lag som dominerat så kraftigt i den inhemska ligan handlar det givetvis om att försöka vinna Champions League.

Då Juventus var i final 2015 och sett på när lag som Atletico Madrid och Manchester City tagit sig till semifinal i år vet de att det inte är orimligt att sätta det som nästa delmål.

Inte minst då Juventus har de rätta grunderna och förutsättningarna för det. Man har lyxen att kunna välja två olika vägar för att förbättra sitt lag. Dels kan man bestämma sig för att sälja sina dyrgripar och värva sig ännu starkare (kommer till det senare) eller så behåller man dem och värvar lite mindre, men klokt.

Mycket kommer handla om vad som händer med Paul Pogba och Alvaro Morata. Den über-talangfulle fransmannen har under våren klivit fram och visat att han är en Campione och om han nu tycker att det är dags att byta klubb kommer pengarna hagla över Juventus. Leker vi med tanken att han gör ett fantastiskt EM kan han spränga pengarekord.

Det skulle ju naturligtvis vara en stor förlust att tappa honom, men med de pengarna kan man värva tre, fyra kanonspelare. Väljer man dessutom att sälja Morata har Juventus en uppsjö av pengar att köpa för. Och även om det låter konstigt så skulle man faktiskt kunna göra laget ännu starkare på det sättet.

För med ett uppdaterat saldo på superplus kan man välja och vraka bland Isco, Gundogan, Mchitaryan, Lukaku, Oscar, Cavani, Andre Gomes, Verratti, Berardi, Danilo osv.

Men trots allt vore det förmodligen smartare att värva mindre och behålla Pogba. Man kan ju fortfarande sälja t ex Zaza, och/eller Morata och ro in pengar på Kingsley Coman innan 2017. Dessutom kan man ju tänka att det skjuts till lite extrapengar från ledningen då man vet att man återigen kommer inkassera en del C.L-pengar nästa säsong.

Det skulle kunna betyda att man fortsätter med Pogba som katalysator och ändå plockar in t ex Cavani och Mchitarjan eller säg Gundogan. Det är inte osannolikt att man dessutom kan komma att värva t ex Andre Gomes, Benatia (på lån först) och någon ytterback om inte Evra förlänger. I så fall snackar vi ett lag som på allvar kan ta sig hela vägen till final i Champions League.


Det här är spelare som kan komma att bli aktuella för Juventus i sommar:

Anfall:

Edinson Cavani
Säljer man Morata eller Zaza tror jag man går all in på Cavani. Han och Dybala skulle kunna bilda ett perfekt anfallspar, med Mandzukic som stark tredje-forward.

Romelu Lukaku
Ett intressant namn, men känns inte som ett lika säkert kort som Cavani och har heller inte fördelen av att kunna Serie A lika bra. Om Juventus vill tänka mer långsiktigt är Lukaku kanske ett bättre val då han är betydligt yngre än uruguayanen.

Domenico Berardi
Ska ju vara på väg in till sommaren. Jag är inte helt hundra på om han passar in i Allegris spelsystem. Men det är ju också tänkbart att Juventus-tränaren tänker sig ha fler spel-modeller i rockärmen och då är Berardi ett bra alternativ. Dock inte säker att det inte bättre att behålla Zaza och strunta i Berardi, men det känns som ett lyxproblem.

Länk mellan mittfält och anfall

Henrich Mchitarjan
Jag tror att Allegri gärna skulle vilja ha in en spelare som kan göra sin gubbe, spela med fart och både vara framspelare och göra en del mål. En trequartista utan att behöva vara en renodlad sådan. Mchitarjan skulle passa perfekt, men efter en grym säsong lär han vara eftertraktad.

Isco
Spanjoren skulle vara ett bra tröstpris till armeniern.

Oscar
Säkert aktuell, men en spelare jag inte förordar. Har en tendens att vara lite irriterande och känns inte lika vass som de ovan nämnda.

Piotr Zielinksi
Känns inte som en spelare som gör den stora skillnaden redan nu, men på sikt är det inte säkert att han är ett sämre val än många av de andra ovan.

Mittfält:

Ilkay Gundogan eller N´Golo Kanté
Eftersom Marchisio inte är tillbaka förrän september/oktober och man ändå vill ha in en stark pjäs (Hernanes är inget att satsa på, Sturaro är ingen startman och Lemina ännu är ej utköpt) på mitten är det vettigt att försöka hitta en mittfältare som kan kliva in elvan på en gång. Gundogan och Kanté vore två lysande namn, men jag misstänker att halva Premier League är där och nosar på dem båda. Kanske kan Pogba snacka med N´Golo?

Andre Gomes
Därför är det mycket mer troligt att man värvar Valencias portugis Gomes. Förhandlingar ska redan ha satts igång och det är stor chans att han blir Juves första nyförvärv. En mycket bra och intressant spelare.

Försvar:

Mehdi Benatia
Juventus har det bra förspänt när det gäller mittbackar, inte minst då Rugani visat sig vara mer än redo, men skador kan alltid inträffa och det gäller att man har bra bredd på den här positionen. Benatia är inte direkt på väg upp i karriären, men känner till det italienska spelsättet väl sedan tiden i Roma och kan man få till ett lån istället för ett köp är det naturligtvis ett utmärkt sätt att förstärka försvaret.

Danilo
Det återstår att se vad som händer med Evra, men kanske måste man stärka upp ytterbacks-positionen en aning ändå. Brassen Danilo har inte varit någon jättesuccé i Real Madrid direkt, men jag tror han är bättre än vad han visat och skulle kunna vara ett smart val om man kan få loss honom billigt eller via lån med köprätt. Juventus har gjort affärer med både Real Madrid och Bayern tidigare och har goda relationer till klubbarna vilket hjälper till.

Silvan Widmer
Varit bra under våren vilket fått de italienska klubbarna intresserade igen, inklusive Juve.


Oavsett hur Juventus gör i sommar befinner de, tack vare ett lysande arbete, sig i en angenäm sits för att kunna göra laget ännu mer slagkraftigt nästa säsong.

Scudetto-titlar i all ära, nu vill man ta reda på hur man ska kunna vinna den där Champions League.

Publicerad 2016-04-29 kl 09:14
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå