Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

In the name of Champions

Roma och Napoli kunde kliva ut på måndagen i vetskapen om att de redan säkrat sina Champions League-platser eftersom Inter förlorat dagen innan mot Lazio. Det enda som återstår är striden om kvalplatsen och direktplatsen.

Roma åkte till Marassi och bjöd tillsammans med Genoa på ett litet spektakel. Vi fick se ett Genoa som brukligt tryckte på den brittiska gaspedalen på hemmaplan och ett Roma som svarade med ett ljuvligt samspel mellan El Shaarawy- Perrotti- Salah som gav 0-1.

Det var en match där Kevin Strootman startade för första gången på evigheter, där Tachtsidis pangade dit ett mål på sitt gamla lag, där Pavoletti åter visade att han är en fin målskytt och där Laxalt löpte amok.

En match där Francesco Totti hoppade in och drog dit en frispark som om det vore 2001 (fixade det där kontraktet, Pallotta), där sorgebarnet Dzeko hoppade in och hittade fint in till en El Shaaawy som fick det sista ordet mot den klubb han startade sin karriär.

En match som visade att det fortfarande spelas underhållande fotboll i Serie A och där Roma satte lite press på Napoli.

En press som det skulle visa sig att de klarade av. För med en underbar Marek Hamsik, en Allan som var överallt och framför allt en Gonzalo Higuain som fixade både mål nummer 31 och mål nummer 32 blev Atalanta inget problem för Napoletanarna.

Nu återstår bara två omgångar och om Napoli tar en poäng mot Torino i nästa vecka är andraplatsen så gott som i hamn då man möter ett Frosinone som kan vara klara för Serie B i den sista omgången samtidigt som Roma möter Milan. Men ännu vet vi inte om det blir så.

Det vi vet är att båda kan ta sig an Champions League på ett eller annat sätt och att båda klubbarna kan kliva in i hösten med positiv anda. Det finns bra grunder att bygga vidare på. Spalletti får en hel säsong att jobba vidare med det fina han lyckas gjort under våren. Fortsätta att snickra vidare med sin falska nia och välja de spelare han vill ha i sommar.

Napoli har ett starkt lag, en bra tränare som kan göra bra ifrån sig i C.L och även där finns det byggstenar av guld.

Men det gäller att både Roma och Napoli lyckas behålla sina viktigaste spelare. Radja Nainggolan jagas av Chelsea och kan vara på väg bort. Gonzalo Higuain lär uppvaktas med de stora sedlarna och kanske vill han byta till en klubb vars ambition är att vinna Champions League.

Visst går det att ersätta dem med nya spelare om man spelar sina kort rätt på transfermarknaden, men de lär inte bli lätt. Det bästa vore om både Roma och Napoli slapp starta säsongen 2016/17 med eventuella tunga spelarförluster.

Tills dess fortsätter de kampen om den så viktiga andraplatsen i vetskap om att det sämsta som kan hända är att man kommer trea och får kvala in till Champions League.

Det är trots allt en viss lättnad.

Publicerad 2016-05-03 kl 09:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons