Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En tidsfråga innan Simeone hamnar i Inter

Med Comandante Diego Simeone i spetsen har Atletico Madrid pulvriserat tiki-takan med Cholismo och är på väg att erövra Europa. Man är som en italiensk fotbollstaktisk våt dröm, fast bättre och mer populistisk.

Simeones Atletico är kanske inte det mest sevärda laget, men de är fascinerande, sanslöst disciplinerade, sällsynt precisa och effektiva som få. Det finns nog inget lag i Europa som kan kväva sina motståndare som de, inget som kan lyckas sammanföra publik, lag och tränare till en enda vibrerande enhet som Atletico. Det finns få lag som vet så bra vad de ska göra och som straffar sina motståndare via snabba omställningar som de.

Att de bara skulle vara ett defensivt lag som inväntar motståndarnas misstag och aldrig för spelet är dock felaktigt. Den bilden är lätt att få när de mött bollskickligare lag i Champions League och på så sätt anpassat sitt spel därefter. Men i La Liga tillbringar de större delen av säsongen med att möta sämre lag där det är de som för spelet. Och de behärskar det tillräckligt bra för att vinna de flesta av sina matcher.

Atleticos starka defensiv är lagets signum, men de skulle aldrig lyckas så bra om de inte hade skickliga spelare som kan göra sin gubbe som t ex Griezmann, Carrasco, Correa, Koke och Niguez.

Atletico Madrid är i final i Champions League och har fortfarande chansen att vinna ligan. Det Simeone och hans rövargäng har åstadkommit är extremt imponerande. Trots att man har klubblegenden Fernando Torres och en så briljant spelare som Antoine Griezmann är det tränare Diego Simeone som är klubbens stjärna och största huvudperson. Precis som José Mourino var när han var som bäst.

Nästa säsong kommer det bli hjärnornas kamp i Premier League. Pep, Conte, Wenger, Pochettino, Ranieri, Klopp ska alla göra upp om titeln i England. Och det är inte otänkbart att Mourinho tar över United. Det är en unik samling av topptränare på samma ställe.

Men jag tror inte att Simone ansluter till den fina kollektionen. Han är inte riktigt som alla andra. Jag tror inte att pengar och Premier Leagues lyster får hans adrenalin att börja pumpa. Jag tror han drivs av annat. Jag tror att han måste brinna för det lag han tränar för att han ska kunna få ut det bästa av sig själv och sitt lag. Dessutom är hans spelidé kanske inte riktigt skapad för det engelska spelet.

Nej, Simeone är som gjord för Italien och Serie A och det finns såklart en klar logik i att han hamnar i Inter då han precis som med Atletico har representerat klubben som spelare. Polaren Javier Zanetti hör säkerligen av sig med jämna mellanrum för att kolla av läget och Simeone själv har uttryckt en önskan om att få återvända som tränare till Inter.

Det kan komma att ske tidigare än vad man tror. Om Atletico Madrid vinner Champions League kan han anse att cirkeln är sluten, att han lyckats allt han kan i Atletico. Att det är dags att vända tillbaka till Italien och väcka den där blåsvarta jätten till liv.

Simeone skulle vara exakt vad Inter behöver. Någon som skänker laget en eld, någon som kan sprida vinnarinstinkt i varje por, någon som kan sätta försvarsspelet i dess fulla kraft.

Dessutom är den trupp som Inter har idag ganska bra anpassad till honom. Det är lätt att tänka att han skulle älska att ha Icardi på topp (en spelare han ryktats vilja ha), att han uppskattar en kämpe som Medel, att han kan lyfta Kondogbia till hans rätta höjder och att Perisic skulle vara en utmärkt taktisk ytter.

Miranda känner han ju sedan tidigare, han skulle säkert få ordning på Jeison Murillos ibland för vilda spel och han skulle säkert kunna använda Jovetic på rätt sätt som offensiv tia bakom eller bredvid Icardi. Lägg till att han skulle kunna få med sig någon av sina önskespelare som t ex Koke, Saul, Luis Filipe eller Correa så har vi nog ett Inter som skulle likna dagens Atletico ganska bra.

Föreställ er detta lag:

Handanovic, D´Ambrosio, Miranda, Murillo, Luis Filipe, Niguez, Medel, Kondogbia, Perisic;
Jovetic, Icardi.


Försök nu att eliminera de blåsvarta tröjorna och se istället framför dig att de har rödvit-randiga tröjor och tränas av Diego Simeone. Det är inte så svårt att se dem vara ett lag som går långt i Champions League, inte sant? Det är den typen av skillnad “Cholo” kan göra.

Kanske dröjer det ytterligare något år, men det är bara en tidsfråga innan Simeone hamnar i Italien och Inter.

Den som väntar på något gott…..

Publicerad 2016-05-06 kl 09:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons