Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Palermo hängde kvar på seriens sista dag

Samtidigt som Fiorentina lyckades hämta sig från Senad Lulics drömmål och slog Lazios försvar i spillror pågick det en bottenstrid värd att hålla ögonen på.

Carpi fick bra hjälp från den så ofta mediokre domaren Mazzoleni då han hittade en straff som inte fanns och sedan även visade ut Thereau för snack. Men främst fick de lite oväntad injektion av den “misshandlade” talangen Simone Verdi som kom från de döda och visade att han är en spelare värd mycket mer speltid. Den förre Milan-spelaren satte en straff och gjorde ett vidunderligt snyggt solomål.

Carpis tidiga grepp om matchen satte press på Palermo.

Efter Cavani, Pastore, Ilicic och Dybala kommer Vazquez. Så ofta som Palermo hittat offensiva fynd de senaste åren. Igår var det Franco som började att visa vägen till en salvezza med ett listigt skott som hittade bakom Gollini. Förmodligen hans sista på Renzo Barbera innan han lämnar i sommar.

Men det är som om detta Palermo vant sig vid att lida, att ständigt genomgå en dans på skör lina. Därför var Veronas kvittering logisk. Men med hjälp av det gamla gardet grejade det sig till slut. En Marecsa-fläkning och snuddnick ordnade 2-1 och Gilardino skallade in Rispolis fina inlägg till 3-1. Såklart gjorde Verona 3-2 bara för att återställa Palermos normala status av osäkerhet innan domaren blåste i pipan och lämnade kvar Palermo i fest över en plats i Serie A även nästa säsong.

Tänk att de svartrosa hittade ett hål att rymma ut ur Zamparinis kaos till slut.

Carpi gjorde en sportsligt sett mycket bra säsong och lämnar med stoltheten i behåll. Castori fick ut maximalt av sitt lag och spelade en tight och effektiv fotboll under hela våren. Hade de låtit Castori vara och inte strulat med en meningslös Sannino-parentes hade de kanske klarat sig kvar.

Men ska vi vara helt ärliga så mår Serie A klart bättre av att Palermo är kvar i den högsta serien än att Carpi är det.

***

Oscar Hiljemark var väldigt bra igår och har gjort en mycket bra första säsong i Serie A.

Matias Vecino och Cristian Tello imponerade igår. Två spelare Fiorentina bör försöka behålla till nästa säsong.

Piotr Zielinski är redo för ett större lag.

Var det inte givet att både Antonio Di Natale och Miroslav Klose båda fick göra mål på straff i sina avskedsmatcher?

Tack för allt Toto och Miro och tack för den här gången, kära Serie A.

 

Publicerad 2016-05-16 kl 09:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons