Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Köp inte snacket om Swedbanks stålar

Lundhs blogg

Så är en byggsten till i den nya Nationalarenan ordnad. Swedbank går in som namnsponsor och huvudfinansiär och det var en rad slipskillar som jublade i källaren.

153 miljoner kronor låter mycket. Bygg på med att det är det största avtalet i Skandinavien och att man tog det bästa budet och förstå jublet.

Kanske var det rätt att skippa Carlsberg – som var hett – i dessa tider av diskussioner om fylla på läktaren. Den diskussionen hade inte ens Lagrell klarat sig ur.

Fast köp inte snacket om att 153 miljoner kronor är så där himla mycket.
Och om man inte hade fixat det bästa avtalet i Skandinavien så hade det varit tjänstefel. Det har inte slutits så många avtal i Skandinavien, helt enkelt.

Annons

I sådana här sammanhang vill alla parter ofta haussa summan. Föbundet vill slå sig på bröstet för att man fixat 153 miljoner och sponsorn har inget emot att framstå som generös.

Det är som när Djurgården hösten 2005 skrev ett rekordavtal med Adidas och klubbens sponsorkung Christer Magnusson (han är mäklare, så ni fattar) framträdde med Adidas vd i Dagens Industri och de fabulerade om 50 miljoner kronor.

Vad ingen berättade var att en massa miljoner låg i strumpor, tröjor och skor. Det enda som är intressant är nettobeloppet – och där finns det inte en chans att Swedbank slantar 153 miljoner.

Om banken sedan får ut det i form av VIP-utrymmen, reklamskyltar och stolar vet jag inte. Men en insatt källa berättar att förbundet fick backa rejält.

Annons

Glöm inte heller att förbundet ska ta hjälp av Swedbank för att låna en miljard. Alla som haft med banker att göra (vår tids pirater ihop med försäkringsbolagen) vet att man inte gör ngot gratis med banker.

Lägg till att de tolv miljoner kronorna per år först ska börja betalas ut 2012 och sedan ska slantas i många år framöver.
Vad är tolv miljoner värda 2020? Inte alls som i dag är det enda som är klart.

Swedbank Arena kostar runt 1,5 miljard enligt dagens beräkningar. Det blir alltid dyrare.
Till det bidrar banken med sju miljoner kronor – räcker kanske till pissoarerna.

Sedan är jag tillräckligt luttrad och cynisk för att fatta att det inte går att kalla arenan för Kurre Hamrin Arenan eller efter någon annan storspelare.
Och att man måste ta in stålar – även om de är små.

Annons

Alltid lika komiskt att höra om hur fotbollen står enad bakom ett beslut. Yeah, right.
Ingen vågar ju sticka ut i familjen fotboll – vilket nog varit nyttigt.

Fredrik Ljungberg fick sitta in och han gjorde sitt jobb.
Gödslade superlativer och försvann innan man hann ställa en enda fråga.
Bland annat om han spelar 2012?

Publicerad 2007-10-15 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto