Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alla drar i Zlatan och det kan ge mordiska blickar

Lundhs blogg

Man kan som DN:s tv-krönikör häromdagen tycka att enda nyheten i att Zlatan Ibrahimovic pratar med TV4 är att han pratar, och inte vad han säger.

Visst är jag part i målet som anställd på TV4, men jag håller inte alls med om det och tycker att han säger en hel del intressant. Som att Zlatan upplevde att han var den som fått mest skit för att han lämnade Juve. För att bara nämna en grej.

Å andra sidan förvånar inte DN:s vanliga von Oben-attityd. För det är inget snack om Zlatans dragningskraft och att han engagerar, oavsett vad den nu beror på.

Bara det att alla medier vill skriva om Zlatan ska komma eller inte komma till Fotbollsgalan. Vi har läst avslöjanden på bägge teman de senaste dagarna.

Annons

Jag tror att han kommer om han vinner något stort – så brukar det vara med stora stjärnor.

De "starka skäl" man måste ha för att inte komma på galan, som landslagsledningens Sir Väs talar om, är olika starka för olika spelare om vi säger så.

Om inte Zlatan, Ljungan och några till vill komma till galan så fixar man det genom klubben. Räcker med ett intyg om att spelaren först kan komma till landslagssamlingen på tisdagen eftersom en skada måste undersökas.

Så vi får väl se på måndag – och jag är mer spänd på hur Zlatan gör med Bladet om han får Guldbollen. Tidningen brukar ju få en långintervju med vinnaren.

Annons

I min värld kan bara Zlatan Ibrahimovic få Guldbollen i år. Tobias Linderoth i all ära men han skulle haft priset i fjol, och får han den i år tyder det bara på att juryn inte ställt fram klockan och inte är med i matchen.

Några andra än de två kan inte vara aktuella. Nej, inte ens Johan Elmander.
Det han gjort är imponerande men inte Guldbollen-klass.

Att Zlatan är grymt populär visar den tävling vi har på fotbollskanalen.se just nu.
Fler än en polare har ringt på uppdrag av sina barn och frågat om jag är mutbar. De vill nämligen vinna.
Svaret är nej.

Den mordiska blick jag fick av min 8-årige son, när jag för femtielfte gången fick svara att han inte kunde vinna hur många och fräcka skor han än skickade in, var ganska talande för mig om hur stor Zlatan är.

Annons

Det var svårt för sonen att fatta att jag inte kunde välja hans sko – hur gärna jag än velat.
Och ja, han vet att jag är med i juryn.

Han får väl delta i tävlingen i Ekwall vs Lundh DL framöver – där sköter jag ju lottningen helt på egen hand…
Även om priserna inte riktigt är av samma dignitet.

Kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Umeås bojkott av Fotbollsgalan.
Å ena sidan coolt att står för ett beslut fullt ut, å andra sidan patetiskt långsint och direkt obegåvat att nobba ett tillfälle att nå långt över en miljon tv-tittare.

Lutar åt det senare, och jag fattar inte att man inte åker till galan och gör något slags statement där i stället och signalerar sitt missnöje.

Annons

Som Tina Nordlund för ett antal år sedan. Det ger betydligt bättre effekt än att sitta och sura på egen hand i Belgien och ladda för den egna galan.

Publicerad 2007-11-07 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto