Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck, strunta i Svensson, Alex och Shaaban, eller?

Lundhs blogg

Om man frågar sig vad januariurnén är till för är det uppenbart att det är två saker. Dels ge några spelare chansen att slåss om de sista platserna i EM-truppen, dels vara en början för spelare som kommer i fråga efter EM, hösten 2008 eller 2009. Sveriges styrka är systemet, våra resultat är bättre än spelarnas individuella skicklighet. Att alla spelare skall veta hur de skall bete sig gör att det tar sin tid att komma med. Detta är naturligtvis till viss del på ont, men förmodligen en del på gott också. Till saken: för att ungtupparna som vill in i EM-truppen skall ha någon nytta av resan är det givet att spelare som har varit med ett tag skall vara med på januariturnén. Shabaan, Daniel A, Alexandersson, Svensson och Allbäck skall inte med för att se och lära utan för att lära ut. Att ta med 30-åringar som inte har någon landslagsvana och inte är aktuella för EM är ingen mening, men det är också meningslöst att åka med U21-landslaget (f ö tämligen dåliga resultatmässigt 2007) rakt av. Om ovan nämnda spelare sedan skall vara med i EM-truppen är en annan sak. Det får de visa under vintern/våren (Shabaan och Svensson är väl givna i och för sig).
MVH /Max

Jag köper din poäng och några av de ordinarie måste vara med för annars blir det ett test utan värde. När vi möter USA är det ett hyfsat landslag – och då behövs en del veteraner för att staga upp. Jag gissar att de är med i EM också.

På ett sätt vill jag inte se för gamla spelare som aldrig varit med – samtidigt kan jag bara imponeras av Daniel Nannskog som fortsätter leverera i Norge.

Annons
Publicerad 2007-12-04 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto