Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efterlysning på Jonas Olsson

Lundhs blogg

Hej Olof! Ingen spelare har saknats mindre i allsvenskan än Jonas Olsson sedan han försvann till sitt holländska bonkagäng. Hans senaste tilltag ligger ju helt i linje med den verksamhet han alltid utövat på fotbollsplanen. Att det ens pratas om en sådan figur i landslagssammanhang visar bara hur avgrundsdjup försvarskrisen är i blågult.

Passar på att citera ett välkänt defensivt skavsår, som – sitt rykte till trots – aldrig ens varit i närheten att göra sig skyldig till den sorts förlöpningar som kantat Olssons karriär:

"För inte mer än en månad sedan hörde jag att Ari sprang åttor kring honom när Alkmaar slog Olssons gäng. Han är prototypen för en spelare som folk i allmänhet tycker är en pådrivare, en ledartyp på planen, men som gör allt för syns skull. Missar själv markeringen, tittar sig omkring med vild blick, tokskäller på de andra och så glömmer alla vem det egentligen var som missade. Tar idiotiska varningar eftersom han spelar ‘tufft’. Och tack vare denna tuffhetsstämpel behöver han inte slå en passning rätt, han har varit bra ändå."
(Citatet hämtat ur Henrik Rydströms blogg den 26 november 2007)

Annons

För övrigt tycker jag att ovanstående nästan ordagrant kan appliceras även på allsvenskans för närvarande ledande antifotbollsspelare, Andreas Augustsson i Elfsborg.
Med vänliga hälsningar /Klas Palmqvist

Uppenbarligen har du och jag inte samma smak i fotbollsspelare.
Augustsson och Olsson hade bildat ett tungt mittbackspar.
Ryströms kritik svider av Olsson – för jag gillar ju honom också. Tror kanske inte vi får se Olsson i blågult i vår.

Publicerad 2008-01-04 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto