Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelar efternamnet roll i landslaget?

Lundhs blogg

Lite sen med att se fotbollskanalen, såg den inte förrän nu imorse. På frågan: är det något "Isaksson har som inte Shaaban har" så är svaret solklart. Ett svenskt namn. Hur mycket påverkar inte det om båda är jämnbra?!
Hade Zlatan fått spela om det funnits en Johan Svensson spelat i Milan och varit lika duktig? Tro fan det. Exempel: Majstorovic är en sjukt grym mittback som kanske har varit lite övertänd i landslaget. Hansson är en medioker mittback som haft ett par ljusglimtar i landslaget. I klubblag är Maestro outstanding, en ledare. I landslaget behöver han förtroende. I klubblaget är Petter inget vidare och i landslaget har han som sagt glimtat till, men sistone har han varit både slarvig och direkt orsak till flera svenska poängmissar. Ändå är det Petter som spelar. Du ser vad jag försöker komma med?
MVH Fredy

Ja, jag ser vad du siktar in dig på. I fallet Majstorovic håller jag inte med dig. Efternamnet har inte stoppat honom från landslaget.

Däremot är det något som säkert svensk fotboll haft problem med precis som resten av samhället. Det finns ju vittnesmål om invandrare som sökt jobb förgäves och sedan bytt efternamn och fått jobb direkt.

Ett problem för svensk fotboll att en stor del av ledarkåren haft en annan bakgrund än en del av spelarna, och att det gjort det svårt.

Men jag tror faktiskt inte att Lagerbäck har låtit det styra hans val av spelare.

Annons
Publicerad 2008-01-12 14:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto